Ce planuri și-a făcut Ministerul Turismului pentru Cazinoul din Constanța

2734
7
Ce planuri și-a făcut Ministerul Turismului pentru Cazinoul din Constanța - falezacazino79511-1315411309.jpg

Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului (MDRT) a lansat, ieri, în dezbatere publică, proiectul de Ordonanță de Urgență ce privește restaurarea și consolidarea Ca-zinoului Constanța de către MDRT, prin Compania Națională de Investiții.
Potrivit documentului publicat pe site-ul Ministerului Turismului, "în urma realizării lucrărilor de consolidare și restaurare, cazinoul, această clădire care s-a integrat istoriei, va deveni un veritabil centru de divertisment de anvergură internațională, își va recăpăta menirea putându-se organiza astfel evenimente de interes pentru locuitorii Constanței și pentru turiștii veniți pe litoralul românesc".
În nota de fundamentare se precizează, de asemenea, că acest cazino va deveni un obiectiv turistic și cultural care va putea găzdui conferințe, simpozioane și reuniuni naționale și internaționale.
Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului dă asigurări că intervențiile asupra imobilului se vor realiza conform prevederilor legale specifice domeniului monu-mentelor istorice, iar regimul de monument istoric al acestuia se va respecta pe toată durata administrării, respectiv folosinței gratuite.
Finanțarea obiectivului de investiție "Consolidare și restaurare Cazino Constanța" se face de la bugetul de stat, prin bugetul MDRT, în limita sumelor aprobate anual cu această destinație, precum și din alte surse de finanțare legal constituite, se mai arată în proiectul de Ordonanță.
De asemenea, potrivit notei de fundamentare, după efectuarea recepției la terminarea lucrărilor de către Compania Națională de Investiții, imobilul consolidat și restaurat va fi predat, pe bază de protocol, Ministerului Dezvoltării Regionale și Turismului. Ulterior, acesta trece în administrarea Consiliului Local al municipiului Constanța, fiind predat de MDRT, de asemenea, pe bază de protocol.
Constănțenii pot transmite observații și propuneri privind proiectul de act normativ pe adresa MDRT - str. Apolodor nr. 17, Latura Nord - Direcția Generală Juridică, la adresa de e-mail [email protected], sau la numărul de fax 0372.111.684, în termen de cinci zile.



Comentează știrea

Andrei
8 septembrie 2011
Tot auzim ce "va face" acest guvern

Vorbe frumoase,a facut ceva guvernul acesta din ceea ce s-a tot laudat ca "va realiza" ? Macar sa-l repare si sa-l redea in buna stare dar parca vad ca din 10 milioane euro nu vor baga mai mult de 2-3...Restul,bani pentru partid.Jaf institutionalizat.

Lacme
8 septembrie 2011
Macar intentii bune

Fiind un bun ce face parte din patrimoniul cultural national, cu certitudine intentiile ministerului de a-l renova si repune in circuitul turistic sunt oricum demne de apreciere, in comparatie cu dezinteresul si indiferenta a administratiei publice locale care, atat timp cat imobilul nu a necesitat lucrari, ia placut sa-si tina sedintele acolo, sa organizeze mese festive fastuoase.

ionescu
8 septembrie 2011
observatie pt andrei

se vede de la o posta ca promovezi politica legumelor de ce n-ati reabilitat voi cazinoul cu 2-3 mil.euro si restul in brazilia

spitalul nr. 9
8 septembrie 2011
@andrei

frate, esti in slujba pastaii, clar! lasa-ne frate ca ne intoxici. te oftici cumva ca gasca voastra n-a mai facut vreo mangla cu cazinoul? o invarteala ceva, sa iasa de-o spaga de un milion de euro?

jeje
8 septembrie 2011
pt spitalul 9 si ionescu

hahalere portocali ce sinteti, o sa faca udrea voastra varza cu cazinoul. domnu primar radu stefan mazare are macar destuli idei sa faca din simbolu costantei un monument frumos. sinteti invidiosi ca dinsu este frumos, destept si are suces la femei

teo
8 septembrie 2011
pt jeje

Cine se asemana se aduna! Jeje invata mai intai sa scrii esti un agramat Constanta nu are nevoie de un primar frumos cu succes la femei ci de un om gospodar.Ii propun lui Mazare sa se faca gigolo!

yo
8 septembrie 2011
sunteti praf

pana acum si mazare si udrea au zis ca fac si dreg cu cazinoul , doar vorbele o sa raman si cazinoul tot o sa cada , taberele colorate se lauda si se cearta , fraierul constantean de rand isi face poze pe faleza cu cazinoul sa arate la copii ce avea constanta odata de demult

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.2886 secunde