Ce preferă constănțenii: motorizare diesel sau pe benzină?

529
Ce preferă constănțenii: motorizare diesel  sau pe benzină? - pompabenzina-1318885006.jpg
În luna septembrie, în Constanța, au fost înmatriculate 327 de mașini. Dintre acestea, în jur de 200 au motorizare pe benzină, iar restul diesel. Așadar, motorina rămâne, așa cum a fost și până acum, pe locul doi ca și combustibil preferat de constănțeni.

De menționat este însă că șoferii care și-au înmatriculat în septembrie mașini ceva mai scumpe, fabricate în urmă cu doar câțiva ani, sau chiar noi, au preferat motorizarea diesel. Vorbim despre mărci ca BMW, Audi, dar și Peugeot sau Volvo, în cazul cărora aproape toți constănțenii au optat pentru varianta pe motorină, la fel ca și în cazul mărcii Mercedes-Benz.

De asemenea, și în jur de 50% dintre posesorii de Volkswagen care și-au înmatriculat mașinile în septembrie au optat pentru diesel.

Dacia, pe locul patru

În luna august, în Constanța s-au înma-triculat 49 de autoturisme Dacia, primul loc fiindu-i suflat, la mică distanță, de Opel. În septembrie, această marcă a pierdut însă destul de mult teren în preferințele constănțenilor. Opelul a trecut pe primul loc, cu 38 de înmatriculări în septembrie (majoritatea fiind modele ca Astra, Corsa sau Insignia), Fordul pe doi, cu 36 (în special Focus și Fiesta), urmat de Volkswagen, cu 34 de mașini înmatriculate în septembrie (modelele preferate fiind Golf, Polo, Jetta, dar și Passat).

În ceea ce privește Dacia, Loganul încă este modelul cel mai cumpărat, însă în septembrie au ajuns la DRPCIV, pentru înmatriculare, și câte patru modele Duster și Sandero.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4953 secunde