CE reia plățile pentru proiectele din cadrul POSDRU

151
Guvernul a analizat în ședința de astăzi o informare primită din partea DG Employment care certifică intenția Comisiei Europene de a relua plățile pentru proiectele din cadrul Programului Operațional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU), a anunțat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu.

Decizia de reluare a plăților a fost luată ca măsură excepțională, ținând cont de situația economică a României. Ea se bazează însă și pe progresele înregistrate de România în implementarea programelor POSDRU - fapt reflectat și de raportul de audit transmis la începutul lunii martie.

Reluarea plăților pentru POSDRU presupune însă retragerea de către Autoritatea de Certificare și Plată din Ministerul Finanțelor Publice a celor două cereri de plată transmise Comisiei Europene pe 21 decembrie anul trecut și pe 6 februarie a.c. și retransmiterea lor, cu o valoare diminuată de 10% din valoarea cheltuielilor certificate. Aceasta va reprezenta o corecție preventivă și o confirmare a angajamentului României de a utiliza această corecție preventivă de 10% care se aplică pe tot parcursul anului 2012 dacă se dovedește că va fi necesară, după misiunea de audit din aprilie-mai, inclusiv aplicarea de corecții sistemice dacă va fi cazul, a explicat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 03 Aprilie 2012
Stire din Economie : Bogdan Hossu, în dispută cu DNA
Pagina a fost generata in 1.3066 secunde