Ce semnale dă economia românească pentru următoarea perioadă

103
Ce semnale dă economia românească  pentru următoarea perioadă - statistica-1440777088.jpg

Articole recomandate

Managerii societăților comerciale din România estimează pentru următoarele trei luni o tendință de creștere a activității din industrie, comerț cu amănuntul și servicii, precum și o relativă stabilitate în activitatea de construcții, relevă datele Institutului Național de Statistică (INS), publicate vineri. Conform anchetei de conjunctură a INS, realizată în decursul lunii august 2015, managerii din industria prelucrătoare preconizează pentru următoarele trei luni, o creștere moderată a volumului producției (sold conjunctural +7%). Pentru unele dintre activități se va înregistra tendință de creștere și anume: fabricarea hârtiei și a produselor din hârtie și fabricarea echipamentelor electrice (solduri conjuncturale +26%), urmate de fabricarea produselor textile (sold conjunctural +21%).

Pentru prețurile produselor industriale se prognozează o relativă stabilitate în următoarele trei luni (sold conjunctural +1%). Referitor la numărul de salariați, se estimează, de asemenea, o relativă stabilitate, soldul conjunctural fiind 0% pe total industrie prelucrătoare.

Pe segmentul construcțiilor, potrivit estimărilor din luna august 2015, se va înregistra o relativă stabilitate a volumului producției (sold conjunctural +4%) și a stocului de contracte și comenzi (sold conjunctural +1%). Managerii estimează, de asemenea, relativă stabilitate a numărului de salariați (sold conjunctural +3%) și a prețurilor lucrărilor de construcții (sold conjunctural +1%).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 08 Iunie 2015
Stire din Economie : Pe ce se duc banii românilor
Sâmbătă, 29 August 2015
Stire din Social : Românii se împuținează pe zi ce trece
Pagina a fost generata in 0.3239 secunde