Pe ce se duc banii românilor

115
Pe ce se duc banii românilor - peceseducbanii-1433682766.jpg

Articole de la același autor

Cheltuielile totale ale unei gospodării din România au fost, în medie, de 2.269,3 lei lunar și au reprezentat 90,7% din nivelul veniturilor totale, arată ancheta privind bugetele de familie pe anul 2014, realizată de Institutul Național de Statistică.

Principalele destinații ale cheltuielilor sunt consumul de bunuri alimentare, nealimentare, impozitele și taxele. Cheltuielile pentru investiții (cumpărarea sau construcția de locuințe, cumpărarea de terenuri și echipament necesar producției gospodăriei, cumpărarea de acțiuni etc.) dețin o pondere foarte mică în cheltuielile totale (doar 0,6%).

O componentă a consumului, cu pondere relativ mare în cheltuieli, este legată de locuință (apă, energie electrică și termică, gaze naturale, combustibili, mobilier, dotarea și întreținerea locuinței). În anul 2014, aceasta a reprezentat 21,2% din cheltuielile totale de consum. În cadrul cheltuielilor cu locuința, cea mai mare pondere au deținut-o cele necesare funcționării și încălzirii locuinței (17,2%). La polul opus s-au situat cheltuielile efectuate pentru hoteluri, cafenele și restaurante (1,4%) și cele pentru educație (0,5%). 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 15 Ianuarie 2015
Stire din Economie : Creștere peste așteptări a PIB
Pagina a fost generata in 0.4338 secunde