Ce spune noua lege a pajiștilor

1042
Ce spune noua lege a pajiștilor - pajiste-1324562933.jpg

Articole de la același autor

A fost promulgată legea privind organizarea, administrarea și exploatarea pajiștilor. "Pe lângă contribuția semnificativă pe care producția vegetală a avut-o anul acesta la creșterea economiei naționale, Legea nr. 214 din 15 noiembrie 2011 urmărește creșterea și eficientizarea producției zootehnice, dar și modalități prin care se poate mări gradul de absorbție al fondurilor comunitare în sprijinul fermierilor crescători de animale", au precizat reprezentanții Ministerului Agriculturii.

Potrivit prevederilor prezentei legi, autoritatea administrației publice locale are obligația de a organiza serviciul public pentru menținerea, întreținerea și utilizarea pajiștilor aflate în domeniul public și privat al unităților administrativ-teritoriale.

Pentru punerea în valoare și folosirea optimă a pajiștilor, consiliile locale, în baza cererilor organizațiilor și asociațiilor locale ale crescătorilor de animale, legal constituite, scot la licitație concesionarea suprafețelor de pajiști, în conformitate cu legislația în vigoare, pentru o perioadă de minimum zece ani și o încărcă-tură optimă de animale pe hectar.

Legea vizează păstrarea suprafețelor de pajiști declarate de România ca existente în anul de referință, care trebuie în continuare utilizate pentru creșterea animalelor și producerea de furaje, fiind catalogate ca bunuri de interes național. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3293 secunde