Ce trebuie să cultivi pentru a primi de la stat aproape 1.300 euro pe hectar

245
1

Articole de la același autor

Agricultura nu este chiar pentru oricine, și asta pentru că îți trebuie cunoștințe, pricepere, un gram de noroc și… idei bune. E drept, unele culturi sunt mai pretențioase decât altele, și mai costisitoare, însă și aju-torul primit de la stat este pe măsură. 

Proiectul de act normativ privind aprobarea plăților naționale directe complementare, care se acordă pentru anul 2013 în sectorul ve-getal, a stabilit un cuantum de 21 euro/hectar.

Totodată, pentru stimularea activității în unele sectoare cu potențial de piață, precum și pentru creșterea suprafețelor cultivate cu in și cânepă pentru fibră, hamei, tutun, sfeclă de zahăr, aceste plăți se suplimentează cu plăți naționale directe complementare specifice, astfel: in și cânepă pentru fibră - 63,37 euro/hectar, hamei - 335 euro/hectar, tutun - 1.279 euro/hectar, sfeclă de zahăr - 113,65 euro/hectar.

Potrivit Ministerului Agriculturii, în cazul diminuării suprafețelor urmare a controalelor Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, plafonul unitar pe suprafață poate crește. 

Comentează știrea

a
11 octombrie 2013
a

a

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6784 secunde