Ce valori spun tinerii că au și la ce salariu se așteptă la primul loc de muncă

208
Vara aceasta Banca Comercială Română a derulat două programe de internship remunerate pentru elevi și studenți. Aceștia au fost rugați să realizeze studii ad-hoc pe teme de comportament financiar și formare profesională printre tinerii de vârsta lor. Aproximativ 700 de persoane au răspuns la întrebări. Iată ce spun ei: Primul salariu, în viziunea a 48% dintre tinerii români, va fi sub 1.000 de lei. 19% dintre respondenți sunt mai optimiști, sperând ca pe primul fluturaș de salariu va figura o sumă mai mare, 2.000 de lei.

În ceea ce privește pregătirea profesională, 62% dintre respondenți consideră că pregătirea practică este cea mai eficientă modalitate de învățare, spun reprezentanții BCR. Doar 16% acordă un rol important în dezvoltarea lor personală și profesională îndrumării primite din partea mentorilor, iar 22% pun un accent mai mare pe pregătirea teoretică, oferită de școală.

78% dintre tinerii participanți la sondaj și-au făcut un plan de carieră, domeniile de interes cu cea mai mare pondere fiind cel financiar-bancar, IT și marketing.

Întrebați despre valorile lor, tinerii români spun că îi definesc în principal libertatea, înclinația spre distracție și creativitatea. La polul opus se află valorile percepute ca fiind specifice tinerilor români de acum 20 ani: responsabilitate, comportament civilizat și spirit de echipă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4413 secunde