CEERIS va fi singura platformă de raportare a voiajelor fluviale

163
CEERIS va fi singura platformă de raportare a voiajelor fluviale - fondceerisvafisinguraplatformade-1669055205.jpg

Articole de la același autor

Începând cu data de 1 ianuarie 2023, CEERIS va fi singura platformă de raportare a voiajelor fluviale, se arată într-un comunicat al Autorității Navale Române. CEERIS este acronimul pentru „Sistemul de raportare a informațiilor din Europa Centrală și de Est" și este o inițiativă comună a opt țări: Austria, Bulgaria, Croația, Republica Cehă, Ungaria, România, Serbia și Slovacia.

Platforma le permite operatorilor de nave care navighează pe coridorul Dunării și pe fluviul Elba, în Republica Cehă, să îndeplinească toate cerințele de raportare pentru un anumit transport pe căi navigabile interioare în țările participante, prin „raportare o singură dată”, cu „introducerea unică a datelor".

CEERIS și EuRIS au în comun diverse servicii, cum ar fi gestionarea utilizatorilor, furnizarea poziției navelor, calculul ETA și al voiajului, precum și schimbul de date ERI.


Beneficiile CEERIS pentru comandanții de nave sunt următoarele:

- CEERIS oferă o imagine de ansamblu a tuturor cerințelor de raportare pentru transportul și traseul pe care intenționează să le efectueze;

- cu ajutorul CEERIS, utilizatorii pot crea planuri de transport care conțin mai multe călătorii, definite de evenimente precum încărcarea sau descărcarea mărfurilor sau mișcările de pasageri și care implică o schimbare de date;

- pot partaja un indicator de raportare cu toate părțile implicate, cum ar fi agenții, proprietarii de mărfuri și operatorii de terminale;

- un ajutor inteligent de completare bazat pe date de referință extinse, traduse în toate limbile predominante;

- CEERIS oferă o imagine de ansamblu a rapoartelor livrate, starea lor, precum și toate răspunsurile primite și se asigură că raportările se fac o singură dată.

Toți utilizatorii EuRIS cu o navă revendicată cu succes sau cărora li s-au acordat drepturi de raportare pentru o navă pot accesa automat, prin intermediul unei singure autentificări, platforma www.ceeris.eu pentru a raporta voiajele.

CEERIS oferă un fond de date de raportare extins și flexibil, care include elemente de date pentru voiaje, marfă, pasageri, echipaj, statistici, proviziile navei și raportarea deșeurilor. Prin urmare, sistemul se adresează, pe lângă autoritățile naționale RIS, unei game largi de autorități destinatare, inclusiv autorităților de gestionare a traficului, vamale, poliției de frontieră, statistice și portuare.

Autoritățile înregistrate pot primi cu ușurință rapoarte personalizate cu câmpuri de date în conformitate cu cerințele lor legale prin mijloacele pe care le preferă, cum ar fi panoul GUI, e-mail, web-hook sau API într-un format selectat (PDF, XML, șablon grafic).

Sistemul se ocupă de distribuirea inteligentă a datelor, permițând utilizatorilor autorității să se concentreze pe gestionarea rapoartelor. Răspunsurile pot fi trimise comandanților de nave și împărtășite cu alte autorități. Platforma www.ceeris.eu are ca scop reducerea barierelor administrative și a sarcinilor de raportare prin creșterea treptată a numărului de autorități de primire participante.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6593 secunde