Cei mai bogați români, executați silit de Fisc

402
Cei mai bogați români, executați silit de Fisc - robertnegoita52659700-1313754926.jpg

Sunt în topul celor mai bogați români, dar mai apar în fruntea unui clasament - cel al marilor datornici către stat. Este vorba despre oamenii de afaceri care datorează bugetului de stat sute de milioane de lei.
Sucurile sau chipsurile fraților Nicula au ajuns pe mesele a milioane de români. Ei sunt patroni la European Food, companie care a strâns datorii la bugetul de stat de 134 de milioane de lei, iar acum este executată silit, potrivit Realitatea.net.

Robert Negoiță a vândut sute de apartamente în perioada de boom imobiliar dar a uitat să plătească TVA de peste 20 de milioane de euro, conform Fiscului. Statul îi vinde acum apartamentele rămase pentru a recupera banii.

Ioan Niculae a acumulat datorii de 70 de milioane de lei produse de companiile sale din industria chimică și cea a tutunului. Averea sa este estimată la un miliard de euro.

Fiscul vinde și unele terenuri ale Gigi Becali, unul dintre cei mai bogați români, în contul unei datorii de peste 2 milioane de euro.

Și cel mai bogat român, Dinu Patriciu, are de achitat 1 milion de lei la bugetul de stat.

Cei mai avuți români au așadar și cele mai mari datorii la stat. Ei sunt depășiți totuși de cineva. Este vorba chiar de cel care îi execută, statul însuși. Companiile statului au datorii la buget de câteva miliarde de lei.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1287 secunde