Cererile pentru îmbunătățirea calității produselor ecologice se depun până pe 17 octombrie

989
Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că, în perioada 1 septembrie - 17 octombrie 2011, inclusiv, se pot depune cererile de solicitare a ajutorului specific acordat pentru îmbunătățirea calității produselor agricole în sectorul de agricultură ecologică.

Potrivit reprezentanților APIA, ajutorul specific se acordă pentru exploatațiile din producția vegetală și animalieră care sunt înregistrate în sistemul de agricultură ecologică și care se află în perioada de trecere de la agricultura convențională la agri-cultura ecologică, numită conversie.

Beneficiarii ajutorului specific sunt persoane fizice, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale sau familiale constituite conform O.U.G. nr. 44/2008 sau persoane juridice care îndeplinesc cumulativ următoarele condiții: sunt înregistrați în fiecare an și solicită ajutorul specific, în sistemul de agricultură ecologică, la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), prin Direcțiile Agricole de Dezvoltare Rurală județene.

De asemenea, beneficiarii ajutorului trebuie să dețină un contract încheiat cu un organism de inspecție și certificare acreditat pe teritoriul Uniunii Europene, aprobat de către MADR, precum și un document justificativ / certificat de con-formitate / master certificat / certificat de confirmare a conversiei emis de organismul de inspecție și certificare cu care a încheiat contractul. În plus, beneficiarii trebuie să se mențină în sistemul de agricultură ecologică pe o perioadă de cinci ani și să nu aibă datorii restante la bugetul de stat sau bugetul local.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4294 secunde