CERONAV participă la un proiect european de trecere a navelor fluviale pe gaze naturale

138

Articole de la același autor

Dacă s-ar realiza un top al proiectelor cu finanțare europeană, din județul Constanța, cu certitudine că numele Centrului Român pentru Pregătirea și Perfecționarea Personalului din Transporturi Navale - CERONAV ar fi pe podium. 

Încurajată de reușitele de până acum, instituția a inițiat proiectul LNG Masterplan for Rhine-Main-Danube. Acesta este derulat prin programul Trans-European Transport Network (TEN-T) și are o durată de 3 ani. În cadrul lui, bugetul CERONAV este de 203.685 euro, 50% reprezentând finanțare de la Comisia Europeană.

"Proiectul a fost aprobat de către Comisia Europeană în data de 11 iulie, în urma unui proces riguros de evaluare. Obiectivul principal al proiectului este acela de a introduce gazul natural lichefiat ca și combustibil pentru flota fluvială europeană în baza unei strategii de reducere a emisiilor de dioxid de carbon și eficientizării activității de transport. Aceasta presupune un efort conjugat din partea autorităților navale, administrațiilor și operatorilor portuari, instituțiilor de pregătire, șantierelor navale, producătorilor de echipamente specifice și a societăților de clasificare" - a afirmat directorul general Ovidiu Cupșa.

În cadrul proiectului, CERONAV va identifica necesitățile de pregătire ale personalului de la bordul navelor fluviale propulsate pe bază de gaz natural lichefiat și ale personalului ce deservește terminalele de gaz natural lichefiat și stațiile de bunkeraj, va elabora cerințe specifice de pregătire și materiale de curs și va organiza sesiuni pilot de instruire.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 07 August 2013
Stire din Economie : Creditul de consum merge prost
Miercuri, 07 August 2013
Stire din Economie : Nivelul radiațiilor la Cernavodă
Marţi, 06 August 2013
Stire din Economie : Energeticienii pichetează Guvernul
Marţi, 06 August 2013
Stire din Economie : Nivelul radiațiilor  la Cernavodă
Pagina a fost generata in 3.1246 secunde