CFR vrea să achiziționeze material rulant pentru ruta București – Constanța

148
CFR vrea să achiziționeze material rulant pentru ruta București – Constanța - cfrvreasaachizitionezematerialru-1512577729.jpg

Articole de la același autor

CFR Călători intenționează sa contracteze servicii de consultanță pentru elaborarea unui studiu de fezabilitate în vederea achiziției de material rulant pentru ruta București - Constanța.

În prezent, majoritatea serviciilor feroviare de călători folosesc locomotive și vagoane recondiționate. Deși parcul de vagoane al CFR Călători include peste 3.000 de vehicule, doar 660 dintre ele sunt mai noi de 20 ani. Cele două treimi ramase în parcul de material rulant, fiind vechi, nu îndeplinesc cerințele pieții de transport din punctul de vedere tehnic și al confortului călătorilor. Întreținerea și exploatarea materialului rulant mai vechi se realizează cu costuri mari, defectarea acestora fiind frecventă. Începând din 2012, CFR Călători nu a mai primit fonduri de la bugetul de stat pentru investiții, efectele fiind evidente. În următorii zece ani, aproximativ 40% din parcul de vagoane existent va îndeplini condițiile de casare. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 06 Decembrie 2017
Stire din Economie : Captură record de droguri în Spania
Miercuri, 06 Decembrie 2017
Stire din Economie : Pulsul economiei
Pagina a fost generata in 2.2602 secunde