Cine beneficiază de sprijinul pe suprafață

295
Ieri a demarat campania de primire a cererilor de plată pentru schemele / măsurile de sprijin pe suprafață. 

Pentru a beneficia de sprijinul financiar pe suprafață, fermierii constănțeni trebuie să depună la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), în intervalul 1 martie - 15 mai 2013, o singură cerere de plată. Pentru cererile de plată depuse începând cu data de 16 mai se vor aplica penalități de 1% pentru fiecare zi lucrătoare de întârziere. După data de 10 iunie 2013, cererea de sprijin nu mai este admisă la calculul plății pentru anul în curs.

Pot beneficia de măsurile de sprijin pe suprafață persoanele fizice și/sau juridice care exploatează terenul agricol pentru care solicită plata, în calitate de proprietari, arendași, concesionari, administratori în cadrul asociațiilor în participațiune etc. 

Dacă proprietarul a dat terenul în arendă, l-a concesionat sau l-a închiriat, sprijinul financiar pe suprafața respectivă va fi acordat celui care lucrează terenul.

Sunt eligibile la plată exploatațiile cu suprafața de cel puțin un hectar, formate din parcele agricole cu suprafața de cel puțin 0,3 hectare. În cazul viilor, livezilor, culturilor de hamei, pepinierelor pomicole, pepinierelor viticole sau al arbuștilor fructiferi, suprafața minimă a parcelei trebuie să fie de cel puțin 0,1 hectare. 

"Un element important și în Campania 2013 este aplicația IPA Online, prin intermediul căreia fermierii deja înregistrați la APIA în campaniile precedente, și care intenționează să solicite sprijin pe suprafață în anul 2013, prin acces la internet, pot să completeze electronic declarația de suprafață, să vizualizeze și, după caz, actualizeze propriile parcele - așa cum au fost digitizate în campania anterioară. De asemenea, fermierii își pot digitiza parcele noi prin identificarea pe ortofotoplanurile disponibile în baza de date a APIA", au subliniat reprezentanții APIA. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7708 secunde