Ciolacu despre datorii: De ce nu-l întrebaţi pe Cîţu? De ce n-aţi ţipat când a făcut datorii de 9,2%?

236
Ciolacu despre datorii: De ce nu-l întrebaţi pe Cîţu? De ce n-aţi ţipat când a făcut datorii de 9,2%? - ciolacu-1700668821.jpg

Articole de la același autor

Marcel Ciolacu a avut o ieșire nervoasă într-o conferință de presă după ce a fost întrebat despre dobânzile estimate pe care trebuie să le plătească România. Premierul a ridicat tonul și a arătat cu degetul către Florin Cîțu pe care l-a numit „un inconștient”. Ciolacu spune că datoriile trebuie plătite pentru ca țara noastră să nu intre în incapacitate de plată.


Marcel Ciolacu a fost întrebat, miercuri, într-o conferinţă de presă, despre faptul că anul viitor sunt estimate plăţi doar pe dobânzi de aproximativ 40 de miliarde. "Da de ce nu-l întrebaţi pe Cîţu? De ce nu aţi ţipat când a făcut datorii de 9,2% din PIB? Cumva consideraţi că acele datorii nu le plăteşte? Va veni vreun prim-ministru sau vreun preşedinte al României care să spună nu vă supăraţi, eu nu am nicio treabă cu ce-au făcut ei. De ce n-a văzut România când un inconştient a dus ţara în această zonă? Iertaţi-mă că întreb şi eu. N-am nicio problemă, răspund la orice întrebare, dar ăsta este adevărul", a declarat premierul. El a precizat că datoriile trebuie plătite.


"Acele datorii trebuiesc plătite. Şi ne-am pregătit şi vom bugeta ca să nu intrăm, Doamne-fereşte, în incapacitate de plată, la bufferul (n.r rezervă financiară) care este acum şi la Banca Naţională şi la Ministerul de Finanţă, pentru că avem cel mai mare buffer, nu este o problemă să avem neincapacitate de plată sub nico formă anul viitor", a mai afirmat Marcel Ciolacu.
Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3679 secunde