COD PORTOCALIU / Porturile Midia, Constanța și Mangalia, închise din cauza vântului puternic

119
COD PORTOCALIU / Porturile Midia, Constanța și Mangalia, închise din cauza vântului puternic - portinchisvant-1453016807.jpg

Articole recomandate

Manevrele navelor au fost suspendate, sâmbătă seară, în porturile Midia, Constanța - fluvial și Mangalia, din cauza vântului puternic, care la rafală suflă cu viteze ce pot depăși 75 de kilometri la oră.


Potrivit autorităților portuare, începând cu ora 20.15 au fost suspendate manevrele în Portul Midia, iar începând cu ora 20.30 au fost închise porturile Constanța - fluvial și Mangalia, în condițiile în care vântul suflă cu viteze de peste 65 de kilometri la oră la țărm, iar în larg poate atinge și depăși 75 de kilometri la oră.

Tot din cauza vântului puternic, a fost restricționată și deplasarea convoaielor de barje pe Canalul Dunăre - Marea Neagră, prin ecluza de la Agigea către Portul Constanța Sud - fluvial.

În această situație, pentru siguranță, navele aflate în rada exterioară trebuie să stea cu motoarele pornite, evitând astfel intrarea în derivă.

Totodată, vasele aflate la cheu trebuie să-și întărească legăturile cu țărmul, să asigure om de veghe și să stea în permanență cu semnalele luminoase și sonore în funcțiune.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Duminică, 13 Septembrie 2015
Stire din Economie : Se întâmplă, azi, în portul Constanța
Pagina a fost generata in 0.9366 secunde