Codruț Șereș și fosta conducere de la Hidroelectrica, judecați pentru complot și subminarea economiei

554
Codruț Șereș și fosta conducere de la Hidroelectrica, judecați pentru complot și subminarea economiei - seres-1317374465.jpg
Fostul ministru al economiei Codruț Șereș și șase membri din fosta conducere de la Hidroelectrica au fost trimiși în judecată de procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, pentru complot și subminarea economiei naționale.
Potrivit unui comunicat al DIICOT, au fost deferiți justiției următorii foști membri din conducerea Hidroelectrica SA: Eugen Pena, fost director general, Victoria Geormăneanu, fost director economic, George Lavinius Asan, director furnizare, Nicolae Opriș, fost șef Serviciu Marketing - Furnizare, Traian Oprea, director general, Iosif Georgeta, director economic. Aceștia sunt acuzați împreună cu fostul minstru Codruț Șereș de săvârșirea infracțiunilor de complot și subminarea economiei naționale.

În sarcina inculpaților se reține că, în cursul anului 2003, în contextul apariției fenomenului de secetă hidrologică pentru fluviul Dunărea și a prognozelor meteorologice privind situația hidrologică pe râurile interioare, nu au invocat clauza de forță majoră inserată în contractele de furnizare a energiei electrice, până la normalizarea regimului hidrologic, și nici nu au luat măsuri în vederea renegocierii prețurilor, cu consecința înregistrării unei pierderi financiare considerabile de către SC Hidroelectrica SA.

În sarcina lui Codruț Șereș se reține că, în calitate de ministru al Economiei și Comerțului, a sprijinit gruparea constituită la nivelul conducerii SC Hidroelectrica SA, prin nedenunțarea și omisiunea sesizării organelor judiciare a faptelor ilicite de care a luat cunoștință prin natura funcției deținute, a dispus efectuarea de modificări asupra materialul realizat de Corpul de Control și nu a luat măsurile care se impuneau pentru ca activitatea Hidroelectrica S.A. să se deruleze în mod legal.

Procurorii susțin că activitatea grupării a pus în pericol Sistemul Energetic Național și a cauzat un prejudiciu în sumă de aproximativ 5.400 miliarde lei, echivalentul a 165 milioane USD.

În vederea acoperirii prejudiciului, procurorii DIICOT au dispus aplicarea sechestrului asigurător asupra mai multor autoturisme, imobile, locuințe și terenuri, precum și sume de bani aparținând inculpaților, în valoare totală de aproximativ 6 milioane lei, 400.000 euro și 200.000 USD.

Dosarul se va judeca la Înalta Curte de Casație și Justiție, informează Agerpres.ro.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 10 Septembrie 2011
Stire din Social : Palaz și Mazăre se judecă pentru un bloc
Joi, 07 Iulie 2011
Stire din Fun : Perle din sala de judecată
Pagina a fost generata in 0.2108 secunde