Comandantul de cursă lungă Constantin Bratu a fost reținut în Djibuti

461

Articole de la același autor

Ambasada României din Addis Abeba și Kamélia Dahan Yvenou, consulul onorific al României în Djibuti, sunt în alertă. Motivul îl reprezintă situația comandantului de cursă lungă Constantin Bratu "reținut în Djibuti", după cum rezultă din textul infogramelor care circulă între reprezentanțele diplomatice.
În urmă cu circa două luni, comandantul român a ajuns la Djibuti, cu nava "Red Sea Spirit", sub pavilion panamez. Vaporul transporta ciment. În portul de descărcare au apărut necazurile. Între cei implicați în comerțul și transportul cimentului exista un litigiu vechi de vreo doi ani, litigiu în care, fără voia lui, a fost implicat și comandantul român, a declarat, pentru cotidianul "Cuget Liber", soția acestuia. Până la lămurirea situației, Constantin Bratu locuiește la hotelul Ali, din Djibuti.
Cu toate că în corespondența diplomatică se vorbește despre reținerea românului, soția sa neagă acest fapt, afirmând că navigatorul este liber. Pe de altă parte, doamna Bratu confirmă că ea a cerut sprijinul ambasadei.
Familia nu dorește publicitate în jurul acestui caz. Reticența ei față de presă este de înțeles. Informațiile eronate sau tendențioase pot face mai mult rău decât bine.
Din corespondența Ambasadei României din Addis Abeba rezultă că situația nu este, însă, chiar atât de simplă cum o prezintă familia.
Pentru soluționarea cazului, consulul onorific al României în Djibuti, a fost nevoit să întreprindă un demers oficial la sediul ministerului afacerilor externe din acest stat și a depus o notă verbală. În aceeași zi, Kamélia Dahan Yvenou s-a întâlnit cu ambasadorul Franței în Djibuti și cu consulul francez (întâlnire realizată în urma intervenției telefonice a ambasadorului Franței la Addis Abeba), în vederea obținerii unei audiențe la secretarul general al MAE djibutian. Este clar că dacă clc. Constantin Bratu ar fi chiar atât de liber, cum afirmă soția, nu s-ar pune în mișcare tot acest mecanism diplomatic.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6003 secunde