Comerţ, producţie materiale de construcţii, agricultură. INFO economic

151
Comerţ, producţie materiale de construcţii, agricultură. INFO economic - 1-1712305277.jpg

Articole de la același autor

l Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul, cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete, serie brută, a înregistrat o creştere cu 12,3%, în luna februarie 2024 comparativ cu perioada similară a anului trecut, datorită majorărilor consemnate la vânzările de produse nealimentare (+19,8%), vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+7,1%) şi la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+6,2%), informează Institutul Naţional de Statistică.

l Ministrul Economiei a anunţat deschiderea apelului de depunere a cererilor de finanţare pentru programul ConstructPLUS! Astfel, începând de luni, 8 aprilie, timp de 30 de zile, atât IMM-urile, cât şi întreprinderile mari vor putea aplica pentru obţinerea de granturi nerambursabile, cu scopul de a înfiinţa şi/sau dezvolta capacităţile de producţie pentru materiale de construcţie. Pentru verificarea eligibilităţii şi analiza dosarului cererii de finanţare, aplicanţii vor transmite situaţiile financiare anuale aprobate, aferente perioadei 2020-2022, fiind exceptate de la această obligaţie firmele nou-înfiinţate.

l La sediul Institutului de Stat pentru Testarea şi Înregistrarea Soiurilor, s-a întrunit Comisia de înregistrare a soiurilor de plante agricole și horticole. Pe baza documentaţiei tehnice prezentate, comisia a propus pentru înscriere în Catalogul oficial al soiurilor de plante de cultură din România 139 soiuri noi, din care: specii de culturi de câmp - 103 soiuri, legume - 28 soiuri, pomi fructiferi - trei soiuri, viţă de vie - patru soiuri, alte specii de cultură - un soi. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2888 secunde