Concurs Comerțul cu cereale se umple de dosare penale

408

Articole de la același autor

În ciuda înăspririi legislației fiscale și a creșterii acțiunilor de control, cazurile de evaziune fiscală din comerțul cu grâne se înmulțesc. Dacă lucrurile continuă în acest ritm, pușcăriile se vor umple cât de curând cu samsari și angrosiști de cereale.
Printr-un comunicat de presă, Garda Financiară Constanța anunță că a mai prins trei firme în ofsaid. SG Butlers SRL, cu sediul în Constanța, a vândut produse cerealiere către o societate din Tuzla în valoare totala de 3.699.071 de lei.
"Având în vedere că societatea nu funcționează la sediul social declarat, iar reprezentantul legal, în persoana administratorului Istrate Mihai nu s-a prezentat pentru efectuarea verificărilor, nu a existat posibilitatea verificării înregistrării operațiunilor în evidența financiar contabilă, prezumându-se un prejudiciu adus bugetului de stat în sumă totală de 1.087.962 de lei. Societății i-a fost întocmită sesizare penală" - se spune în comunicatul semnat de comisarul șef Cristian Radu.
La rândul ei, SC Top Gonstruct Media SRL, din Medgidia a comercializat cereale în, valoare de 5.313.112 lei către o societate din Constanța. Operațiunile nu au fost înregistrate în evidența financiar - contabilă și nu au fost declarate la organele fiscale. S-a calculat un prejudiciu de 1.562.681 de lei și au fost sesizate organele de cercetare penală.
SC Badyna Development Constanța, care nu funcționează la sediul social declarat, a efectuat achiziții intracomunitare de cereale din Bulgaria, respectiv floarea-soarelui, pe care nu le-a declarat. Prejudiciul produs bugetului de stat se ridică la 1.104.978 lei, precizează Cristian Radu.
Cazul a fost înaintat Inspectoratului Județean de Poliție Constanța - Serviciul de Investigare a Fraudelor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 07 Iulie 2010
Stire din Economie : Luați-i peninsula lui Mazăre! (I)
Pagina a fost generata in 1.7969 secunde