Comerțul UE suferă din cauza pandemiei Covid-19

763
Comerțul UE suferă din cauza pandemiei Covid-19 - comertuluesuferadincauzapandemie-1616780991.jpg

Articole de la același autor

În anul 2020, comerțul Uniunii Europene a fost puternic afectat de pandemia Covid-19, înregistrându-se scăderi semnificative la exporturi (-9,4%) și importuri (-11,6%), comparativ cu 2019, arată Eurostat. Balanța comercială a UE a înregistrat un excedent de 217 miliarde de euro.

Majoritatea statelor membre ale UE au tranzacționat, în principal, pe piața unică europeană. Proporția fluxurilor intra-UE și extra-UE în comerțul total cu mărfuri a variat considerabil între statele membre ale UE, reflectând într-o oarecare măsură legăturile istorice.

Dintre statele membre UE, cea mai mare pondere a comerțului intra-UE, în 2020, atât pentru importuri, cât și pentru exporturi, a fost înregistrată în Luxemburg. În schimb, Irlanda a fost statul membru al UE cu cea mai mare pondere din comerț atât pentru importuri, cât și pentru exporturi cu țări terțe, ceea ce nu este surprinzător, deoarece primul său partener comercial este Regatul Unit.

În 2020, Olanda a fost punctul de intrare al UE, importând o mare parte din bunuri din țări terțe și expediindu-le în UE. În schimb, Cipru a importat o mare parte din bunuri din statele membre ale UE, în timp ce cea mai mare parte a fost exportată în afara UE.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4912 secunde