Mii de constănţeni, pe listele de aşteptare pentru vaccinul anti-COVID-19

619
Mii de constănţeni, pe listele de aşteptare pentru vaccinul anti-COVID-19 - fondmiideconstanteni-1616342283.jpg

Articole de la același autor

20 de noi cabinete de vaccinare au fost deschise, în weekend, la Constanţa, la Pavilionul Expoziţional. Imunizarea se face cu serul Pfizer şi sunt preluate persoane înscrise pe listele de aşteptare, încă de săptămâna trecută. Vestea bună este că în ţară sunt aşteptate peste 200.000 de doze de vaccin, astfel încât în scurt timp vor mai fi operaţionalizate şi alte centre de vaccinare din judeţ.

Astăzi, începe vaccinarea persoanelor programate la cele 20 de noi cabinete. Acestea se adaugă centrelor de vaccinare deja existente, atât la Pavilionul Expoziţional, cât şi la Mangalia, Medgidia, Cernavodă, Hârşova, Mihail Kogălniceanu, Năvodari, Ovidiu, Valu lui Traian, Techirghiol, Eforie şi Cumpăna. Din păcate, momentan, nu este niciun loc disponibil pentru programare, însă constănţenii se pot înscrie prin intermediul listelor de aşteptare alocate acestor cabinete. Programarea se poate realiza atât online, în platformă, cât şi telefonic, în call center, la numărul 021/414.44.25.

„Fiecare persoană se poate înscrie pe o singură listă de așteptare, iar după ce este notificată că este un loc disponibil trebuie să acceseze platforma și să se programeze în termen de 24 de ore. Locurile libere vor fi disponibile doar pentru persoanele înscrise în lista de așteptare, cu menținerea prioritizării”, explică preşedintele Comitetului Naţional de Vaccinare, dr. Valeriu Gheorghiţă.

Confirmaţi programarea la vaccinare!

Astfel, vor fi notificate pe 75% din locuri persoane din cadrul populației la risc și pe 25%, lucrători din domenii esențiale. În cabinetele în care rămân locuri libere vor fi notificate persoanele din etapa a treia, înscrise pe listele de așteptare. „Recomandăm cetățenilor care se înscriu pe aceste liste să confirme programarea la vaccinare, astfel încât să nu piardă poziția ocupată inițial pe această listă. Persoanele care aleg programarea individuală în platforma electronică trebuie să acceseze aplicația după primirea notificării pentru alegerea zilei și a intervalului orar. Cele care optează pentru programarea prin call center, la numărul 021/414.44.25, vor fi planificate la vaccinare în ziua și în intervalul orar disponibile pentru

administrarea vaccinului, fără a fi necesară confirmarea programării”, mai precizează reprezentanţii Comitetului de Vaccinare.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3547 secunde