Apel la vaccinare. „Este singura soluţie de a opri măsurile de restricţii!”

543

Articole de la același autor

Procesul de vaccinare începe să se intensifice în judeţul Constanţa, după o perioadă în care dozele se împuţinaseră şi nu se mai puteau face programări. De astăzi, vor fi disponibile patru noi centre de imunizare şi se deschid liste de aşteptare pentru cei care vor să se programeze cât mai repede. Autorităţile fac apel la cetăţeni să se vaccineze pentru a scăpa cât mai repede de pandemie.

Patru noi fluxuri de vaccinare împotriva COVID-19 se deschid astăzi, în judeţul Constanţa, în localităţile Techirghiol, Cogealac, Năvodari şi Eforie Nord. Imunizarea se va face cu vaccinul Moderna, cu o capacitate de 60 de persoane pe centru, în fiecare zi. În cursul zilei de duminică, 14 martie, pe platforma de programare erau disponibile peste 300 de locuri pentru imunizare.

Tot de astăzi, devin disponibile listele de aşteptare pentru programare. Astfel, în momentul în care va fi disponibilă programarea la vaccinare pentru populaţia generală, în platforma online vor fi vizibile, pentru beneficiari, atât centrele de vaccinare deja existente, cât şi cele care vor fi operaţionalizate în luna aprilie 2021.

Practic, beneficiarul va avea posibilitatea să se programeze, iar, dacă nu există locuri disponibile în centrul ales, să poată opta pentru înscrierea pe lista de aşteptare aferentă centrului respectiv. Ulterior, locurile libere dintr-un anumit centru de vaccinare vor fi disponibile doar pentru persoanele înscrise în lista deschisă pentru acel centru, cu respectarea prioritizării: 75% persoane din cadrul populaţiei cu risc şi 25% lucrători din domenii esenţiale, iar, în centrele în care rămân locuri libere, vor putea să se programeze persoanele din etapa a treia.



Mai multe centre de imunizare, din aprilie


Între timp, în judeţul Constanţa, numărul îmbolnăvirilor continuă să crească. Rata incidenţei la nivel judeţean se apropie deja de 3, cea raportată în week-end fiind de 2,64 cazuri la mia de locuitori, iar în municipiul Constanţa a depăşit 4 cazuri la mia de locuitori. Iar, din cele 46 de paturi la Terapie Intensivă, mai sunt libere doar cinci, două la Spitalul Municipal Medgidia şi trei la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa.

În aceste condiţii, prefectul judeţului Constanţa, Silviu Coşa, face apel la populaţie să se vaccineze. „Alte trei centre de vaccinare se vor deschide în perioada următoare, la Năvodari, Cogealac şi Băneasa, urmând ca, probabil, de la 1 aprilie, să fie suplimentate cu încă 10 – 15 fluxuri de vaccinare, inclusiv la Pavilionul Expoziţional, unde se poate ajunge până la 40 de fluxuri. În momentul de faţă avem 14. Invităm populaţia în continuare să se vaccineze pentru că aceasta este singura soluţie pe care o avem pentru a opri definitiv pandemia şi jocul acesta al ratei de incidenţă, al măsurilor care se aplică şi care ne-au obosit pe toţi, în primul rând pe cetăţeni”, a precizat prefectul Silviu Coşa.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.2672 secunde