Pregătiri pe litoral. „Restricţiile actuale, un preţ necesar ca să nu compromitem sezonul estival!”

317

Articole de la același autor

Deşi sezonul estival pare încă departe şi, deocamdată, stă sub semnul întrebării, pregătirile pe litoral au fost demarate. Se lucrează la plaje, se fac renovări şi modernizări în hoteluri, la restaurante şi terase. În tot acest timp, autorităţile judeţene fac apel la oameni să respecte restricţiile actuale, astfel încât să nu fie compromise vacanţele de Paști, 1 Mai şi de la vară.

Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral a început, săptămâna trecută, lucrările de pregătire a plajelor pentru sezonul estival 2021. Peste 20 de muncitori şi 20 de operatori de utilaje, autocamioane şi utilitare din cadrul Sistemului de Gospodărire a apelor Constanţa au luat la pas staţiunile pentru a reface plajele după furtunile şi vântul puternic de astă iarnă. „Se procedează la curăţarea manuală a întregii suprafeţe de plajă, prin colectarea corpurilor străine, lemnoase, metalice, sticle, materiale plastice etc., şi a deşeurilor de orice natură. Este curăţată linia ţărmului de algele depuse şi de gunoaiele adunate şi se adună scoicile de pe porţiunile unde acestea s-au depus în cantităţi mari. Acolo unde evacuarea acestora nu este posibilă, se procedează la concasarea lor. De asemenea, se face îndepărtarea manuală a nisipului depus la zidurile de sprijin din vecinătatea aleilor de promenadă şi în dreptul gardurilor de protecţie, apoi se face nivelarea şi afânarea suprafeţelor de plajă”, explică reprezentanţii Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea - Litoral.



În acelaşi timp, sunt demontate gardurile de stuf amplasate astă toamnă pentru protecţie împotriva eroziunii eoliene a plajelor. „Suprafaţa totală de plajă pe care Administraţia bazinală de Apă Dobrogea – Litoral o pregăteşte pentru debutul sezonului estival 2021 este de 260 de hectare. Se acţionează simultan pe trei tronsoane. Este vorba despre tronsonul Constanţa – Mamaia – Năvodari – Midia, tronsonul Eforie – Costineşti – Tuzla şi tronsonul Olimp – Jupiter – Saturn – Mangalia – 2 Mai şi Vama Veche”, au mai spus reprezentanţii ABADL.



Prioritatea – de a nu intra în carantină

Şi agenţii economici se pregătesc pentru a-şi redeschide unităţile de cazare. „Cu rezervările pentru sezonul estival 2021 stăm bine. Să vedem cum ne vom putea desfăşura activitatea. Suntem pregătiţi, ne-am păstrat angajaţii de anul trecut, pentru că a fost o condiţie pentru a obţine sprijinul de la stat. Acesta nu a mai venit, însă noi am ţinut oamenii, nu i-am dat în şomaj. Acum trebuie să se găsească soluţii pentru a deschide şi a avea un sezon estival”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, Nicolae Bucovală, preşedintele Organizaţiei Patronale Mamaia – Constanţa.



De altfel, săptămâna aceasta sunt programate mai multe întâlniri între autorităţile judeţene şi reprezentanţii operatorilor economici de pe litoral. „Sezonul estival este mult prea îndepărtat în momentul de faţă. Momentan, grija noastră prioritară este de a nu ajunge din nou în pragul stării de carantină. În ceea ce priveşte sezonul estival sau Paştele, fac un apel şi la cetăţeni, dar şi la reprezentanţii HORECA, să înţeleagă faptul că miza este sezonul estival şi un grad de ocupare de 50% sau faptul că în momentul de faţă restaurantele sunt închise este un preţ pe care, din păcate, trebuie să îl plătim astfel încât să nu compromitem sezonul estival”, a declarat prefectul judeţului Constanţa, Silviu Coşa.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4127 secunde