Comisia Europeană a adoptat proiectele de directivă privind standardele de muncă din domeniul maritim

269
Comisia Europeană a adoptat proiectele de directivă privind standardele de muncă din domeniul maritim - oiltanker-1334589959.jpg
Comisia Europeană a adoptat două proiecte de directivă care asigură conformarea Uniunii Europene la Convenția muncii în domeniul maritim pe 2006. Aceasta consfințește și apără drepturile a peste 1,2 milioane de navigatori.
Cele două proiecte de directive clarifică responsabilitățile pe care le au statele de pavilion și de port în a se asigura că standardele de muncă din domeniul maritim sunt respectate la bordul navelor cu pavilion european și ale celor care fac escală în porturile UE, că sunt în conformi-tate cu dispozițiile MLC - 2006.
Directiva privind Flag State Control are menirea de a întări rolul statelor deținătoare de flote în efectuarea unor controale adecvate și asigurarea unor mecanisme de monitorizare. În baza ei, statele membre UE vor executa inspecții la bordul navelor cu pavilion național, pentru a se asigura că este pe deplin pusă în aplicare MLC - 2006.
Pe de altă parte, proiectul de directivă privind Port State Control cere navelor peste un anumit tonaj brut, care intră în porturile Uniunii Europene, deci și în cele românești, să dețină un certificat maritim de muncă și o declarație de conformitate cu MLC-2006.
În prezent, un număr de 25 de state din întreaga lume au ratificat MLC - 2006. Multe alte state se pregătesc să o ratifice. Pentru a deveni obligatorie pe plan mondial, convenția trebuie să fie ratificată de cel puțin 30 de state.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4651 secunde