Comisia Europeană a eliminat 45 de bariere comerciale din calea companiilor comunitare

191
1
Comisia Europeană a eliminat 45 de bariere comerciale  din calea companiilor comunitare - comisiaeuropeana-1530199603.jpg

Articole de la același autor

Raportul anual privind barierele în calea comerțului și a investițiilor, publicat pe data de 27 iunie 2018, arată că Comisia Europeană a eliminat cel mai mare număr de bariere comerciale din prezent în fața întreprinderilor din UE care își desfășoară activitatea în străinătate. Exportatorii europeni au raportat o creștere majoră a protecționismului în 2017.

Raportul evidențiază faptul că, datorită Strategiei UE de accesare a pieței, 45 de obstacole au fost ridicate integral sau parțial în 2017, de două ori mai mult decât în ​​2016. Barierele eliminate au fost extinse în 13 sectoare cheie ale exporturilor și investițiilor din UE: ceramică, IT-C și electronică, mașini, pharma, dispozitive medicale, textile, piele, produse agroalimentare, oțel, hârtie și servicii. În ansamblu, acest lucru aduce numărul de bariere eliminate în cadrul Comisiei Juncker la 88.

Datorită barierelor eliminate între 2014 și 2016, în 2017, companiile din UE au exportat mărfuri de încă 4,8 miliarde de euro. Aceasta este echivalentă cu beneficiile multor acorduri comerciale.

Raportul arată, de asemenea, că în anul 2017 au fost înregistrate 67 de bariere noi, luând în considerare numărul total de obstacole existente. Aceasta confirmă tendința protecționistă îngrijorătoare identificată în anii precedenți. China a prezentat cea mai mare creștere a noilor bariere în 2017, urmată de Rusia, Africa de Sud, India și Turcia. Regiunea mediteraneană a înregistrat, de asemenea, o creștere notabilă a barierelor pentru companiile din UE. Cele nouă țări care au cel mai mare număr de bariere comerciale fac parte din G20. 

Comentează știrea

candipharm.com
16 decembrie 2022
candipharm.com

Vatt

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6757 secunde