Comisia Europeană alocă 70 milioane euro pentru vecinii UE

144

Articole recomandate

Comisia Europeană (CE) a alocat, pentru 2009, 70 milioane euro pentru realizarea de proiecte cheie în energie, transport, protecția mediului, dezvoltarea IMM-urilor, precum și sectorul social, în 11 țări vecine cu UE, printre care Republica Moldova și Ucraina, a anunțat instituția.
Facilitatea de Investiții pentru Vecinătate este un instrument cheie al politicii europene în acest domeniu, care implică investiții de 700 milioane euro în perioada 2007-2013. Din acestea, 170 milioane euro au devenit deja disponibile pentru finanțarea de proiecte eligibile (câte 50 milioane euro în 2007 și 2008, respectiv 70 milioane euro în 2009).
"Suntem încurajați de rezultatele pozitive pe care le-am obținut deja prin această facilitate de investiții. Creșterea substanțială a sumei alocate în acest an subliniază angajamentul nostru de susținere a refor-melor în sectoare cheie ale țărilor care sunt vecine cu UE. Sunt bucuroasă că doar în primul an de existență, prin această facilitate au fost aprobate 15 proiecte esențiale în îmbunătățirea infrastructurii de bază, precum apă, sănătate, transport urban", a declarat comisarul european pentru relații externe și politica de vecinătate, Benita Ferrero-Waldner. (NewsIn)

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.5232 secunde