Comisia Europeană consideră că Gazprom încalcă normele antitrust ale UE

107
Comisia Europeană consideră că Gazprom încalcă normele antitrust ale UE - comisiaeuropeanagazprom-1429777206.jpg

Articole de la același autor

Comisia Europeană a adresat companiei Gazprom o comunicare privind obiecțiunile în care susține că anumite practici comerciale ale acesteia pe piețele gazelor din Europa Centrală și de Est constituie o folosire abuzivă a poziției sale dominante pe piață și încalcă astfel normele antitrust ale UE. 


În urma investigației sale, Comisia a ajuns la opinia preliminară că Gazprom încalcă normele antitrust ale UE, aplicând o strategie generală de împărțire a piețelor gazelor din Europa Centrală și de Est, de exemplu prin reducerea capacității clienților săi de a revinde gazele la nivel transfrontalier. Este posibil ca această strategie să îi fi permis Gazprom să impună prețuri neloiale în anumite state membre. De asemenea, este posibil ca Gazprom să fi abuzat de poziția sa dominantă pe piață prin condiționarea aprovizionării cu gaze de obținerea unor angajamente de altă natură din partea angrosiștilor în ceea ce privește infrastructura de transport al gazelor.

Gazprom are acum la dispoziție 12 săptămâni pentru a formula un răspuns la comunicarea privind obiecțiunile și poate solicita, de asemenea, o audiere pentru a-și prezenta argumentele. Comisia va respecta pe deplin drepturile la apărare ale Gazprom și va examina cu atenție observațiile sale înainte de a lua o decizie. Transmiterea unei comunicări privind obiecțiunile nu aduce atingere rezultatului final al investigației. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 09 Aprilie 2015
Stire din Economie : Pentru intervalul 2007 - 2013
Sâmbătă, 11 Aprilie 2015
Stire din Actual : UE, dezarmată în fața hackerilor
Sâmbătă, 28 Martie 2015
Stire din Actual : UE menține Hamas pe lista teroristă!
Pagina a fost generata in 0.3963 secunde