Comisia Europeană îi bate României obrazul

105
Comisia Europeană îi bate României obrazul - comisiaeuropeanabateromanieiobra-1626458508.jpg

Articole de la același autor

Autoritățile române iar au scrântit-o! De această dată nu și-au îndeplinit obligația de a permite accesul la ghișeul unic al Uniunii pentru anumite categorii de întreprinderi, care, în mod normal, sunt eligibile în temeiul Directivei TVA. Drept urmare, Comisia Europeană a decis să-i trimită României o scrisoare de punere în întârziere.

Ghișeul unic al Uniunii este portalul electronic pe care vânzătorii online îl vor utiliza pentru a-și simplifica și respecta obligațiile în materie de TVA aferente vânzărilor lor către consumatori de pe teritoriul UE. Ghișeul unic, care funcționează de la 1 iulie 2021, le permite vânzătorilor să se înregistreze în scopuri de TVA într-un singur stat membru, să declare și să plătească TVA datorată în alte state membre.

În prezent, legislația națională privind ghișeul unic al Uniunii exclude întreprinderile mici și mijlocii din România care vând servicii de telecomunicații, servicii de radiodifuziune și televiziune sau servicii electronice consumatorilor din alte state membre (și anume, întreprinderile cu o cifră de afaceri mai mică de 88.500 euro care participă la regimul special de TVA pentru IMM-uri).

În al doilea rând, înregistrarea în ghișeul unic al UE este permisă numai societăților deja înregistrate în scopuri de TVA în România în scopul operațiunilor deductibile interne și anumitor operațiuni intracomunitare, și nu celor înregistrate în alte scopuri.

România are la dispoziție două luni pentru a soluționa deficiențele semnalate în scrisoarea de punere în întârziere. În cazul în care țara noastră nu ia măsuri adecvate în următoarele două luni, Comisia poate decide să trimită un aviz motivat.

Cine se face vinovat pentru această impardonabilă și rușinoasă întârziere? Responsabilitatea aparține deopotrivă Ministerului Finanțelor Publice și Guvernului României. Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5623 secunde