Florin Cîțu vrea să fie interimar la Finanțe timp de 45 de zile

115
Florin Cîțu vrea să fie interimar la Finanțe timp de 45 de zile - cituinterimar-1626188530.jpg

Articole de la același autor

Premierul Florin Cîțu a declarat, marți, 13 iulie, că intenționează să rămână ministru al Finanțelor pe toată perioada de interimat – 45 de zile. Acesta spune că a analizat execuția bugetară pentru fiecare minister, înaintea rectificării ce va fi făcută de Guvern, și că 86 de miliarde de lei au rămas nefolosite în primul semestru. „E clar că execuția bugetară nu e satisfăcătoare”, a afirmat Cîțu. „Avem calendarul pentru rectificarea bugetară. Avem o situație pe fiecare minister. Sunt 12 miliarde de lei care nu au fost cheltuiți, deși au fost alocați pentru primul semestru. Cu asta trebuie să începem. Am văzut pe unde sunt. De acolo începem.

Vedem execuția. 86 miliarde de lei credite de angajament nefolosite în primul semestru. E clar că execuția bugetară nu e satisfăcătoare, din punctul meu de vedere”, a declarat Florin Cîțu.

Totodată, premierul a confirmat că va rămâne interimar la Ministerul Finanțelor pe întreaga perioadă legală în care poate face acest lucru – 45 de zile. Florin Cîțu a declarat, luni, după o întâlnire cu primarii de municipii, că aceștia vor primi bani la rectificarea bugetară, însă alocările nu vor fi făcute pe criterii politice.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.7605 secunde