Florin Cîțu a demis un secretar de stat la o zi după ce l-a numit

275
Florin Cîțu a demis un secretar de stat la o zi după ce l-a numit - citu-1625823883.jpg
Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Cosmin-Constantin Baciu a fost eliberat din funcţie la o zi după ce a fost numit, potrivit unei decizii a prim-ministrului Florin Cîţu publicată vineri în Monitorul Oficial.

Cosmin-Constantin Baciu fusese numit în funcţie joi. "Începând cu data intrării în vigoare a prezentei decizii, domnul Cosmin-Constantin Baciu se numeşte în funcţia de secretar de stat la Ministerul Sănătăţii", conform deciziei publicate joi în Monitorul Oficial.

Guvernul a comunicat presei că eliberarea din funcţie a avut loc din cauza nerespectării procedurii la numirea lui Cosmin-Constantin Baciu, fiind necesară anterior publicarea în Monitorul Oficial a unei hotărâri de Guvern de reorganizare care să ateste că este nevoie de încă un post de secretar de stat la Ministerul Sănătăţii.

Însă, în acest moment este în vigoare o Hotărâre de Guvern potrivit căreia la Ministerul Sănătății sunt cuprinse în organigramă 5 posturi de secretar de stat. Doar patru dintre acestea sunt ocupate.

Însă, liberalii din aripa Orban a partidului susțin, neoficial, că adevăratul motiv al demiterii este faptul că Baciu a fost susținut pentru funcția de secretar de stat de către filiala Bacău, care îl susține pe Ludovic Orban la președinția PNL, nu pe Florin Cîțu.

Propunerea ca Baciu să fie numit secretar de stat a fost votată de PNL Bacău încă din luna februarie, în cadrul unei ședințe județene. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3105 secunde