Sute de avertismente şi amenzi de mii de lei, în prima săptămână a Comandamentului Litoral al Protecţiei Consumatorilor

275
Sute de avertismente şi amenzi de mii de lei, în prima săptămână a Comandamentului Litoral al Protecţiei Consumatorilor - sutedeavertismente-1625824882.jpg

Articole de la același autor

Aproape 200 de controale au fost efectuate de comisarii Protecţiei Consumatorilor, pe litoral, în prima săptămână a Comandamentului ANPC.

„Am măturat oarecum staţiunile, nu am făcut rabat să evităm vreuna. În urma acestor controale au fost aplicate 204 avertismente, au fost închise prin oprire temporară a prestării de serviciu, 14 locaţii pentru nereguli destul de grave, au fost aplicate amenzi în valoare de 140.000 lei. Principalele nereguli constatate au vizat alimente cu data limită de consum şi valabilitatea depăşită, pe care, totuşi, comerciantul le folosea pentru a face profit, ceea ce este inadmisibil din prisma noastră, a ANPC-ului. Noi suntem aici pentru a veghea la sănătatea consumatorului român şi nu vom tolera asemenea practici. Mai departe, am găsit nereguli inclusiv la aparatele de măsura şi control, nu erau verificate metrologic şi totuşi erau utilizate. Nereguli găsim şi pe partea de bucătărie, unde ustensilele folosite sunt, în unele locaţii, într-o stare deplorabilă şi neprofesioniste şi găsim şi camere de gheaţă neigienizate, găsim şi mucegai şi atunci trebuie să intervenim şi să luăm măsuri”, a declarat vicepreşedintele ANPC, Veronica Mitran.

Potrivit acesteia, cele 14 locaţii unde a fost întreruptă temporar activitatea, până la remedierea deficienţelor, sunt în staţiunile Eforie şi Mamaia. Controalele vor continua până pe 15 august.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7391 secunde