Marcel Ciolacu: „Acord istoric pentru taxarea cu 15% a multinaționalelor. Guvernul Cîțu tace mâlc”

393
Marcel Ciolacu: „Acord istoric pentru taxarea cu 15% a multinaționalelor. Guvernul Cîțu tace mâlc” - ciolacuacuze-1625252138.jpg
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, îi solicită premierului Florin Cîțu să explice care va fi impactul acordului istoric pentru taxarea cu 15% a multinaţionalelor în special asupra firmelor cu capital străin din România. Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Ciolacu acuză Guvernul că tace mîlc.

„Acord istoric pentru taxarea cu 15% a multinaţionalelor! Guvernul Cîţu tace mîlc! România se regăseşte printre ţările care susţin o reformă fiscală de amploare pe plan internaţional! Executivul condus de primul economist al ţării - Florin Cîţu - este în tăcere! Domnule premier, ieşiţi la tablă şi explicaţi-ne! Sau este o altă reformă de care fugiţi?! Ieri s-a luat o decizie istorică de peste 130 de ţări care reprezintă nu mai puţin de 90% din PIB-ul mondial! Toate s-au aliniat OECD şi România este printre ele”, a scris vineri Ciolacu, pe Facebook.

Potrivit liderului social-democrat, reforma vizează ca în special companiile multinaţionale să plătească o parte echitabilă a impozitelor oriunde îşi desfăşoară activitatea, iar românii şi mai ales firmele străine doresc să ştie cum îi va afecta această taxare.

„Românii - şi mai ales firmele cu capital străin care ne susţin economia - doresc să ştie cum îi va afecta această taxare cu 15% a companiilor mari! Şi ce venituri estimaţi că vor veni la buget şi pe ce anume le veţi cheltui?!”, afirmă Ciolacu.Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.7036 secunde