Acord reînnoit între Constanţa şi Odesa, în cadrul unei ședințe festive a Consiliului Local

198
1

Articole de la același autor

Consiliul Local Constanţa a avut parte de o şedinţă festivă, marţi, 13 iulie, la care au fost invitaţi oaspeţi de seamă. O delegaţie din oraşul ucrainean Odesa, în frunte cu primarul Gennadiy Trukhanov, a venit la Constanţa cu ocazia împlinirii a 30 de ani de la semnarea memorandumului de intenţie privind cooperarea între oraşele înfrăţite, Constanţa şi Odesa.

În data de 3 aprilie 1991, a fost semnat memorandumul de intenție privind cooperarea între cele două municipii. La 30 de ani de la eveniment, delegația din Odesa și autoritățile locale constănțene au participat, ieri, la o ședință festivă pentru a reînnoi acordul semnat în municipiul din Ucraina, dar și pentru a semna o declarație comună de către primarii celor două orașe privind continuarea și consolidarea relațiilor bilaterale dintre Constanța și Odesa.



Din delegația Primăriei municipiului Odesa au făcut parte viceprimarii Pavlo Vugelman și Oleg Bryndak, precum și Ruslan Puzdrach, directorul Departamentului Sport, Liudmyla Kryzhalko, șeful Direcției de Artă, Cultură și Instituții Educaționale, Oksana Chernova, directorul Departamentului de Relații Internaționale și Marketing, Oleksandr Tykhovskyi, șeful Direcției Protocol, Igor Vorobiov, consilier al primarului, Anastasiia Neustroieva, specialist la Direcția Protocol, Odetta Imperialie, artistă, Sergii Udalov, reprezentant al sectorului business și Olga Grytsenko, reprezentant al mediului de turism.

Primarul Constanţei, Vergil Chiţac, a primit mai multe daruri din partea omologului său, printre care o valiză care conţine mai multe daruri. În septembrie este celebrată Ziua Oraşului Odesa, iar edilul a găsit în valiză tot ce are nevoie pentru vizita pe care o va efectua: un tricou cu o imagine a oraşului, o carte despre Odesa, dar şi o sticlă cu băutură fină.



„Am dorit să semnăm această declarație, astăzi, în cadru festiv, cu participarea activă a Consiliului Local într-o ședință festivă pentru a transmite mesajul comun că este nevoie de sprijin activ și permanent al consiliilor locale din Constanța și Odesa, pentru împlinirea angajamentelor de astăzi. Vom pune în practică aceste angajamente, așa cum am precizat în declarație, bazându-ne pe sprijinul consiliilor locale din Constanța și Odesa. Am semnat astăzi această declarație alături de Gennadiy Trukhanov pentru viitorul orașelor noastre și al relației dintre acestea. Un viitor pe care la Constanța îl vedem a fi unul european”, a declarat primarul Constanţei, Vergil Chiţac.



La rândul său, primarul din Odesa, Gennadiy Trukhanov, a luat cuvântul în cadrul şedinţei. „Diplomația unește state și orașe. Semnarea acestui document simbolic este un lucru foarte serios și declarația va fi completată cu un plan de lucru ce va fi pus în aplicare în scurt timp. Inițiez o invitație primarilor cu care avem înfrățiri, să vină la noi în Ucraina pentru a putea face schimb de experiență. Pentru noi acest lucru este foarte important, dar și pentru comunitate. Avem nevoie să cooperăm cu toții. Mă aștept să completăm declarația cu un plan concret de măsuri pentru dezvoltarea orașelor noastre”, a spus edilul din Odesa, Gennadiy Trukhanov.


Comentează știrea

BrandonJoype
11 aprilie

neal yard remedies https://forums.dieviete.lv/profils/127605/forum/ prescription assistance program

Pagina a fost generata in 0.4177 secunde