Dezinsecție și deratizare, în cartiere din Constanţa

363
Dezinsecție și deratizare, în cartiere din Constanţa - dezinsectie-1626200003.jpg
Parcurile, scuarurile, spațiile verzi dintre blocuri, străzile, trotuarele și promenadele din Constanța sunt stropite în această perioadă împotriva insectelor care creează disconfort populației, precum şi pentru eliminarea riscurilor de transmitere a unor boli.

Potrivit reprezentanţilor Primăriei Constanţa, simultan, sunt amplasate momeli toxice pentru combaterea rozătoarelor în locuri inaccesibile populației pentru protejarea sănătății constănțenilor, conservării şi protecţiei mediului înconjurător. „Momelile conțin substanțe raticide anticoagulante biodegradabile și sunt protejate în stații de intoxicare marcate și inscripționate corespunzător. Acestea sunt amplasate în toate zonele orașului, inclusiv în parcuri, promenade, scuaruri și platforme de deșeuri. Rugăm constănțenii să conștientizeze importanța acțiunilor de deratizare și să respecte în totalitate inscripțiile existente pe stațiile de intoxicare pe care le reperează în parcuri sau zone verzi”, subliniază purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanţa, Ionela Bărboi.

Pentru creșterea eficienței acestor măsuri de combatere şi eliminare a unor potenţiale focare de infecţie, acţiunile de dezinsecţie și deratizare trebuie efectuate atât pe domeniul public cât şi pe cel privat. Pentru evitarea unor reinfestări, li se recomandă tuturor cetăţenilor, asociaţiilor de locatari sau proprietari, agenţilor economici şi instituţiilor de pe raza municipiului Constanța să efectueze tratamente de dezinsecţie și deratizare în spațiile pe care le dețin, în paralel cu acțiunile municipalității. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.7136 secunde