Comisia Europeană trece de la strategie la practică, în 2021

110
Comisia  Europeană trece  de la strategie  la practică, în 2021 - comisiaeuropeanatrecedelastrateg-1603458551.jpg

Articole de la același autor

Programul de lucru pe anul 2021 al Comisiei Europene prevede trecerea de la strategie la transpunerea în practică pentru toate prioritățile sale politice.

Pentru ca Europa să devină neutră din punct de vedere climatic până în 2050, Comisia va prezenta un pachet de măsuri care să conducă la reducerea emisiilor de gaze în atmosferă cu cel puțin 55% până în 2030. Pachetul de măsuri va acoperi o gamă largă de politici privind sursele regenerabile de energie, eficiența energetică, performanța energetică a clădirilor, impozitarea energiei și comercializarea certificatelor de emisii.

Pentru deceniul digital al Europei, Comisia va prezenta o foaie de parcurs cu obiective digitale pentru 2030 clar definite, referitoare la conectivitate, la competențe și la serviciile publice digitale. De asemenea, va propune un sistem european de identificare electronică. Printre inițiative se va număra și o actualizare a noii Strategii industriale pentru Europa, care să țină seama de impactul pandemiei de COVID-19, precum și o propunere legislativă de îmbunătățire a condițiilor de muncă ale lucrătorilor de pe platforme.

Criza sanitară și economică nu trebuie să se transforme într-o criză socială. În acest scop, Comisia va prezenta un plan de acțiune ambițios pentru a pune în aplicare pe deplin Pilonul european al drepturilor sociale, asigurându-se că nimeni nu este lăsat în urmă pe drumul către redresarea Europei.

Comisia va prezenta, de asemenea, o nouă Garanție europeană pentru copii, care să asigure accesul la servicii de bază, cum ar fi asistența medicală și educația pentru toți copiii.

Pentru a sprijini economiile țărilor membre și a consolida uniunea economică și monetară, Comisia va revizui cadrul de gestionare a intrării în dificultate a băncilor din UE, va lua măsuri de stimulare a investițiilor transfrontaliere în UE și va intensifica lupta împotriva spălării banilor. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6845 secunde