Comisioane reduse la tranzacționarea pe BVB

108
Comisioane reduse la tranzacționarea pe BVB - comisioanereduse-1436195993.jpg

Articole de la același autor

Bursa de Valori București (BVB) continuă să aducă noi soluții pentru a-i stimula pe investitorii de retail să tranzacționeze, iar una dintre aceste soluții vizează reducerea comisioanelor de tranzacționare. Astfel, începând de luni, 6 iulie 2015, BVB a introdus un nou program pentru market makeri, menit să stimuleze activitatea de tranzacționare 


Una dintre cele mai importante componente ale acestui program constă în stimularea clienților pentru realizarea mai multor tranzacții zilnice cu acțiunile pentru care brokerul lor este market maker.


Ca un stimulent pentru contribuția la stimularea lichidității, market maker-ii pot primi stimulente pentru tranzacțiile efectuate pe contul lor, dacă îndeplinesc anumite obligații privind ordinele de cumpărare și vânzare pe care le plasează.


Pe viitor un broker poate opta pentru a fi market maker clasic sau super market maker pentru o anumită acțiune. Super market maker-ul va plasa ordine de tranzacționare pentru un volum mai mare de acțiuni și pentru o perioadă mai mare de timp decât cele plasate de market maker-ul clasic și va plăti comisioane de tranzacționare la jumătate față de cele aplicate market maker-ului clasic.


Acțiunile din indicele BET-XT, precum și acțiunile Erste Bank (EBS) și Ropharma (RPH) sunt cele pentru care un broker poate fi market maker, dar, la cerere, BVB poate include pe listă și alte acțiuni din componenta indicelui BETPlus. BVB va evalua programul după 6 luni, în vederea ajustării sau extinderii corespunzătoare.


Astfel, prin intermediul acestei noutăți introduse de BVB, investitorii vor găsi mai ușor o contraparte, dacă vor să cumpere sau să vândă acțiuni pentru care există un market maker.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4786 secunde