Piața RASDAQ se desființează pe 27 octombrie 2015

156
Piața RASDAQ se desființează pe 27 octombrie 2015 - piatarasdaq-1422801809.jpg

Articole de la același autor

Peste 100 de reprezentanți ai companiilor listate pe piața RASDAQ și de pe piața valorilor mobiliare necotate au participat la un workshop organizat de Bursa de Valori București și societatea de avocatură Schonherr, în cooperare cu Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) și Depozitarul Central. Tema: noul cadru creat odată cu intrarea în vigoare a Legii 151/2014, care prevede că activitatea pieței RASDAQ și a pieței valorilor mobiliare necotate încetează la data de 27 octombrie 2015. 


Astfel, companiile de pe piața RASDAQ și de pe piața valorilor mobiliare necotate trebuie să decidă în perioada următoare dacă se vor muta pe piața reglementată sau pe ATS, sau dacă se vor delista. 


La workshop au participat, de asemenea, reprezentanți ai intermediarilor și ai consultanților autorizați. 


În cadrul workshop-ului a fost prezentat în detaliu noul cadru legal, opțiunile și oportunitățile create de acesta și aspectele tehnice pe care le implică procesele de cotare pe piață. În plus, participanților la întâlnire le-au fost prezentate cerințele aplicabile companiilor listate pe piața reglementată și pe noua piață AeRO, care va fi lansată în data de 25 februarie. 


Pe piața RASDAQ sunt listate peste 900 de companii, cu o capitalizare cumulată de 7,7 miliarde lei (1,7 miliarde euro) la data de 28 ianuarie 2015. Statutul RASDAQ a fost una dintre cele mai problematice situații care au afectat opinia investitorilor despre piața de capital, deoarece această piață nu este încadrată, conform directivei MIFID, nici în categoria piețelor reglementate, nici în cea a sistemelor alternative de tranzacționare.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5879 secunde