Concurs Compania franceză "Sea - tankers" va asigura mai multe locuri de muncă pentru navigatorii români

1237
Compania franceză

Articole de la același autor

Compania "Sea - tankers" este liderul flotei maritime franceze în transportul produselor petroliere. Ea dispune de un parc de 30 de tancuri petroliere, de la 3.000 tdw până la 20.000 tdw, cu o capacitate totală de 450.000 tdw și o vârstă medie de 5 ani. Flota ei asigură transportul de linie în zona Antilelor Franceze, în Marea Mediterană, spre Europa de Nord și Europa de Vest, precum și spre Africa de Vest.

Prezent la Constanța, Wilfried Lemmens, managerul flotei "Sea - tankers", a declarat, pentru cotidianul "Cuget Liber", că actuala criză economică a determinat o scădere de 15 - 20% a volumului de marfă transportat. Navlurile s-au diminuat și ele substanțial. În unele cazuri, sunt mai mici chiar și cu 40% decât înainte de recesiune. Din fericire, spune el, nicio navă nu a fost scoasă din exploatare și nu au fost desființate locuri de muncă. În plus, salariile navigatorilor nu au fost diminuate, dar evoluția lor va fi strict controlată în viitor.
La această oră, în flota "Sea - tankers" activează circa 100 de navigatori români, recrutați prin intermediul firmei "Arpinav", din Constanța. "În general, suntem mulțumiți de pregătirea acestora, de comportamentul lor în muncă" - a afirmat Wilfried Lemmens și a confirmat că "Sea - tankers" va angaja mai mulți români pe viitor. De altfel, lucrul cu aceștia reprezintă un avantaj pentru companie, din punct de vedere al costurilor cu forța de muncă.
Statul francez asigură o serie de avantaje firmelor de shipping și navigatorilor. "Nu este vorba de un sprijin direct. Sunt anumite taxe pe care armatorii nu le plătesc, iar navigatorii francezi, în cadrul noului registru francez internațional, nu plătesc impozit pe venit. Acesta este un mare avantaj pentru ei, iar pentru armatori este un suport indirect. Franța trebuie să respecte deciziile Comisiei Europene și, ca urmare, nu poate acorda subvenții directe" – a precizat Lemmens.
În afară de salarii, navigatorii români din flota "Sea - tankers" vor beneficia și de alte stimulente. "Pentru fidelizarea echipajelor, ne gândim la o serie de avantaje pe linia protecției sociale, la o pensie prin capitalizare și altele."
Ieri, Wilfried Lemmens și Alain Piette - manager cu resursele umane, s-au întâlnit, la sediul companiei "Arpinav", cu mai mulți comandanți și șefi mecanici români. "Scopul acestei reuniuni este acela de a pune bazele unei colaborări pe termen lung. Vrem să existe o comunicare directă între navigatorii români și managerii Sea - tankers, vrem să le explicăm faptul că ei fac parte integrantă din compania noastră. Astfel de reuniuni vor avea loc și cu ofițerii de punte și de la mașini. Ele se vor repeta la fiecare șase luni" – a precizat Lemmens.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 07 Octombrie 2009
Stire din Economie : România, țara subcontractorilor
Miercuri, 07 Octombrie 2009
Stire din Economie : Ce alternativă avem la Prima Casă?
Pagina a fost generata in 1.7136 secunde