Companie importantă, amendată cu peste 13 milioane de lei, pentru încălcarea Legii concurenței

131
Companie importantă, amendată cu peste 13 milioane de lei, pentru încălcarea Legii concurenței - amendatacupeste13milioanedelei-1674144965.jpg

Articole de la același autor

Consiliul Concurenței a amendat compania Volvo România SRL cu peste 13 milioane de lei (aproximativ 2,65 milioane de euro), pentru înțelegeri anticoncurențiale pe piața distribuției de camioane noi, medii și grele marca Renault, se arată într-un comunicat de presă.

În urma unei investigații, autoritatea de concurență a constatat că Volvo România SRL și distribuitorii din rețeaua sa de distribuție selectivă s-au înțeles în privința teritoriului în care aceștia puteau revinde camioanele noi, medii și grele marca Renault. Astfel, au stabilit să nu comercializeze acest tip de camioane în afara teritoriului României.

Înțelegerile privind împărțirea pieței erau prevăzute și puse în practică prin clauzele contractelor, negociate și semnate de Volvo România cu distribuitorii. Prin aceste înțelegeri companiile nu se mai concurau între ele, clienții neavând posibilitatea de a alege, în acest fel, afectând concurența la nivel național, precum și comerțul între statele membre.


Volvo România SRL a recunoscut încălcarea Legii concurenței și, ca urmare, a beneficiat de o reducere a amenzii.

Volvo România SRL, membră a Grupului Volvo, este succesoarea Renault Trucks România SRL, cu care a fuzionat în anul 2013. Volvo România SRL este unic importator de camioane noi, medii și grele marca Renault pe piața românească.

Investigația a fost declanșată în urma unei cereri de clemență depuse de un distribuitor, care a primit imunitate la amendă pentru că a cooperat cu autoritatea de concurență în cadrul programului de clemență.


Consiliul Concurenței încurajează companiile implicate în acest tip de înțelegeri anticoncurențiale să contacteze autoritatea de concurență, să își recunoască participarea la încălcare și să furnizeze dovezi privind înțelegerea respectivă. Procedând astfel, companiile pot beneficia de reduceri substanțiale ale amenzilor sau chiar de imunitate totală.

Legea concurenței interzice orice înțelegeri sau acorduri între companii care restrâng sau denaturează concurența pe piața românească.

Deciziile Consiliului Concurenței sunt executorii, iar amenzile aplicate reprezintă venituri la bugetul de stat.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5745 secunde