La Constanța

Concurs Companii din 13 țări discută soarta transportului multimodal

61

Articole de la același autor

În perioada 22 - 23 mai 2013, hotelul Oxford, din Constanța, găzduiește cea de a treia întâlnire a comitetului director al proiectului ADB Multiplatform (Adriatic-Danube-Black Sea Multimodal Platform). 

Partenerii proiectului sunt firme de stat și private din: Austria (o firmă), Bulgaria (5 frime), Grecia (3), Ungaria (3), Italia (9), Slovacia (3), Slovenia (3), Albania (3), Croația (4), Muntenegru (3), Serbia (3), Ucraina (1), România (3). Liderul de proiect este Regiunea Autonomă Friuli Veneția Giulia, Italia. Scopul proiectului este promovarea soluțiilor de transport multimodal între porturile din regiunea Europa de Sud Est (porturi la Marea Neagră, Marea Egee și Marea Adriatică) și zona de hinterland deservită de acestea.

Proiectul ADB Multiplatform se încadrează în cel de-al treilea apel pentru dezvoltarea unor proiecte strategice, care au în vedere creșterea gradului de accesibilitate la rețele multimodale de transport între porturi și țări fără ieșire la mare.

Obiectivul principal al proiectului este o mai bună integrare a regiunii de sud-est a Europei pe piața Uniunii Europene, prin creșterea gradului de eficiență, atractivitate și competitivitate a sistemului de transport din această regiune, în concordanță cu standardele UE. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3205 secunde