SENTINȚĂ! GIGI BECALI VA FACE 3 ANI DE ÎNCHISOARE!

721
3
SENTINȚĂ! GIGI BECALI VA FACE 3 ANI DE ÎNCHISOARE! - becaliinchisoare-1369062732.jpg
Gigi Becali a fost condamnat, astăzi după-amiază, la doi ani de închisoare și interzicerea unor drepturi pe cinci ani în dosarul în care era anchetat pentru schimbul de terenuri cu Ministerul Apărării Naționale (MApN).


În urma contopirii pedepselor, Gigi Becali va executa o pedeapsă de trei ani de închisoare.
Dumitru Cioflină - doi ani de închisoare cu executare
Victor Babiuc - doi ani de închisoare cu executare
George Becali - doi ani de închisoare cu executare


Completul de cinci judecători de la instanța supremă a încheiat în 14 mai discuțiile în recursul făcut de procurorii anticorupție împotriva deciziei prin care Gigi Becali și celelalte persoane judecate în dosarul schimbului de terenuri cu MApN au fost achitate.
Procurorii DNA au cerut condamnarea la pedepse cu închisoarea a lui George Becali și a celorlalți inculpați, în vreme ce apărătorii acestora au arătat că, în raport de probele anchetatorilor și de situația juridică a celor două terenuri vizate, se impune achitarea clienților lor pentru acuzațiile aduse de anchetatorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA).


George Becali, fostul ministru al Apărării Victor Babiuc, fiica acestuia, Ioana, și Dumitru Cioflină au fost achitați, în 24 mai 2012, de instanța supremă în dosarul schimbului de terenuri dintre Becali și Ministerul Apărării Naționale, decizia fiind atacată cu recurs de către procurori.


Astfel, George Becali a fost achitat pentru infracțiunile de abuz în serviciu contra intereselor publice, în formă calificată și continuată, Victor Babiuc și fiica lui, Ioana, pentru luare de mită și, respectiv, complicitate la luare de mită, iar Dumitru Cioflină pentru abuz în serviciu. Decizia a fost atacată cu recurs la completul de cinci judecători al instanței supreme, care va da o sentință definitivă în acest dosar. 


Potrivit procurorilor, în perioada 1996-1999, în calitate de administrator al terenurilor domeniului proprietate publică a statului din zona Voluntari (fosta Fermă Roșia), MApN a efectuat două schimburi de terenuri cu George Becali, suprafața totală cedată acestuia în urma celor două schimburi fiind de 28,89 hectare de teren arabil intravilan, schimburi ce au avut drept consecință prejudicierea statului român cu suma totală de 892.758 de dolari.


Comentează știrea

un onest
20 mai 2013
trebuia sa infunde puscaria!

E putin 3 ani, trebuia sa-i dea 30 de ani! Acest parazit al societatii romanesti sa dispara din viata publica! Nu face decat sa propage nimicnicia din mintea lui bolnava!

om nenorocit
20 mai 2013
Tara de procurori si securisti

Nu meritam sa existam ca natie daca ne bagam la puscarie oamenii de bine ai romaniei ! e nevoie de o noua revolutie !

Răspuns la: trebuia sa infunde puscaria!
Adăugat de : un onest, 20 mai 2013
E putin 3 ani, trebuia sa-i dea 30 de ani! Acest parazit al societatii romanesti sa dispara din viata publica! Nu face decat sa propage nimicnicia...
Hanibal
22 mai 2013
becalizarea continua

Sa facem abstractie de cazul Becali.Față de marii corupti , Gigel e doar un gainar.El are rolul de "sacrificat" , pentru ca marii puscariabili responsabili de jefuirea tarii sa poata sa-si devoreze prada si sa scape de raspundere. Cele cateva condamnari sunt simbolice si nu rezolva marea coruptie.Sa facem o incursiune in trecutul apropiat si sa-i dam cuvantul lui Hasotti fost membru PNL, actualmente fecior de casa in USL care declara in Parlament in septembrie 2003 că " singura ideologie a PSD aflat acum la carma țării este bazată pe coruptie,furt din banii publici si europeni,minciuna si demagogie….Nu cunosc nici un membru PSD care sa nu fie corupt sau incompetent". Desigur,ca la vremea respctiva PNL era imaculat si condus (ca si acum),de oameni cinstiti si saraci. Cazul Becali si alte cateva,ne-au convins de faptul că cei care au strans averi in Romania, nu sunt muritori de rand ce stau sub lege,ci fericiti ai soartei,ce stau deasupra legilor.Ei fac politica,creaza legile,impart dreptatea,Pedepsirea unor astfel de oameni nu poate fi decat rezultatul unei revolutii politice.Pe calea obisnuita este exclus.Cazul Becali este praf in ochii nostri si ai Europei.Dar cine sa faca o asemenea revolutie ?Cei care cerseau bani la poarta lui Becali?Partidele care-si unesc fortele pentru a continua politica de imbogatire a unora si de saracire a celor multi?Sau noi,cei care am votat cu aceste partide ? Politicianismul perfid nu se sinchiseste de problemele economice si sociale.Toata politica se invarteste in jurul unuia ca Becali sau Rosca Stanescu, daca Cacarau va fi presedintele Romaniei,si daca se rupe in paișpe USL.Nu intamplator, prin demagogie si mituire cu sacosa s-a creat o clasa de milogi,o clientela care sta la usa partidelor asteptand pomeni electorale.Tara e bolnava de lepra politicianista si nu exista leac.Sa fim optimisti.Becali va scrie carti,isi va da doctoratul in probleme de drept sub coordonarea lui Ponta,si in scurt timp va iesi din puscarie triumfator si va putea sa se calugareasca la Muntele Athos .Flancat de doi generali-banditi,Becali se va putea crede un martir al cre(s)tinismului.Asteptam noutati in legatura cu Voiculescu.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7162 secunde