Becali va executa maximum doi ani din pedeapsa totală

68
Becali va executa maximum doi ani din pedeapsa totală - becali-1369070056.jpg
Fostul ministru al Apărării Victor Babiuc și fostul șef al Statului Major General Dumitru Cioflină au fost condamnați la câte doi ani de închisoare cu executare pentru abuz în serviciu în formă calificată în dosarul schimbului de terenuri Becali-MApN.

Cu toate aceastea, fostul ministru Victor Babiuc (75 de ani) și generalul Dumitru Cioflină (70 de ani), vor sta în detenție cel mult opt luni, din cei doi ani la care i-au condamnat judecătorii instanței supreme.

Potrivit Codului Penal, condamnații bărbați trecuți de vârsta de 60 de ani pot fi eliberați condiționat după executarea unei treimi din durata pedepsei, în cazul în care au primit o pedeapsă de cel mult 10 ani, potrivit Mediafax.

Astfel, fostul ministru al Apărării Victor Babiuc (75 de ani) și fostul șef al Statului Major General Dumitru Cioflină (70 de ani) vor face efectiv maximum opt luni de închisoare.

Gigi Becali, în vârstă de aproape 55 de ani, care a fost condamnat la trei ani de închisoare în același dosar, va sta după gratii cel puțin doi ani. Potrivit legii, condamnații care execută pedepse ce nu depășesc 10 ani de închisoare pot beneficia de eliberarea condiționată după ce execută cel puțin două treimi din pedeapsă.

Dacă vor munci după gratii sau vor elabora lucrări științifice, invenții sau inovații, cei trei mai pot beneficia, teoretic, de o reducere a pedepsei, de câteva zile până la câteva săptămâni.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3828 secunde