Companiile de asigurări, noi condiții în stabilirea tarifelor polițelor RCA

200
Companiile de asigurări, noi condiții  în stabilirea tarifelor polițelor RCA - companiiledeasigurari-1451218398.jpg

Articole recomandate

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) vrea să modifice norma privind asi-gurările RCA pentru prejudicii produse prin accidente de vehicule, prin care asigurătorii vor fi obligați să coreleze evoluția nivelului tarifelor cu nivelul daunalității pentru fiecare segment de asigurați.

"Consiliul ASF a aprobat Proiectul Normei privind modificarea și completarea art. 21 din Norma nr. 23/2014 privind asigurarea obli-gatorie de răspundere civilă pentru prejudicii produse prin accidente de vehicule. Proiectul de normă impune introducerea unei corelații între evoluția nivelului tarifelor și nivelul dau-nalității pentru fiecare segment de asigurați, precum și obligația asigurătorilor de a utiliza suficiente date istorice pentru a putea efectua un calcul relevant statistic pentru fiecare categorie de riscuri omogene", se arată într-un comunicat al ASF.

Articolul respectiv din norma aprobată anul trecut prevede că asigurătorii RCA au obligația să stabilească tarifele de primă pe categorii de riscuri omogene, pe perioade de un an, cal-culate pe baze actuariale general acceptate, pentru limitele de despăgubire stabilite prin normă, astfel încât să se acopere toate obligațiile ce decurg din încheierea contractelor de asigurare RCA, constituirea rezervelor tehnice prevăzute în legislația în vigoare și plata contribuțiilor către fondurile stabilite în conformitate cu legislația în vigoare, precum și acoperirea cheltuielilor de achiziție și de administrare.

Totodată, actul normativ mai arată că tarifele de primă stabilite de asigurători pot conține reduceri comerciale până la un nivel de maximum 10%, cu excepția reducerilor acordate pensionarilor și persoanelor cu deficiențe locomotorii, precum și a celor stabilite prin sistemul bonus-malus.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5516 secunde