Comunitatea maritimă și fluvială strânge rândurile

248
Comunitatea maritimă  și fluvială strânge rândurile - comunitateamaritima-1488218575.jpg

Articole de la același autor

r Va fi elaborată o strategie navală a României

Compania Națională Administrația Porturilor Maritime și Constanța Port Business Association (Patronatul Portuar) au organizat ieri, 27 februarie 2017, dezbaterea cu tema: "Implicarea portului Constanța în dezvoltarea transportului fluvio-maritim - provocări și soluții", se arată într-un comunicat de presă.

Întâlnirea face parte din acțiunile dedicate creionării unei strategii navale coerente. Au participat reprezentanții CNAPMC, operatori portuari și specialiști din cadrul CN Administrația Canalelor Navigabile.

Tema dezbaterii este de mare actualitate, având în vedere situația de pe Dunăre. În această iarnă, navigația a fost blocată din cauza înghețului, determinând prejudicii foarte mari companiilor care efectuează manipulări, exporturi și tranzit de mărfuri, transport fluvial și maritim, agenturare nave etc.

"Nu putem vorbi despre o strategie navală fără Dunăre! Avem acest avantaj al Dunării față de alte porturi, dar de care nu beneficiem la adevăratul lui potențial. Dacă cei de la Dunăre au ajuns într-un impas, trebuie să acționăm, deoarece ne este și nouă afectată activitatea și pierdem trafic de mărfuri", a declarat Ștefan Muntoiu, vicepreședintele Constanța Port Business Association.

Atât administrația portuară cât și operatorii portuari consideră că portul Constanța se află într-un moment-cheie, în care trebuie să acționeze, deoarece nu își poate permite pierderi de trafic în condițiile actuale ale pieței.

Drept urmare, CN Administrația Porturilor Maritime, Constanța Port Business Association, CN Administrația Canalelor Navigabile, Administrația Porturilor Dunării Maritime Galați, Administrația Fluvială Dunărea de Jos, Asociația Armatorilor și Operatorilor Portuari-Fluviali din România și alte companii private s-au reunit în cadrul grupului de lucru pentru promovarea transportului naval, parte a protocolului de colaborare semnat de CNAPM și Constanța Port Business Association.

Grupul de lucru se va transforma într-o asociație cu statut profesional, reprezentativă pentru transportul naval. Aceasta va defini o strategie și un plan de acțiuni comune, care să vizeze eliminarea blocajelor din calea dezvoltării industriei portuare. Grupul de lucru va pune bazele unui parteneriat solid cu reprezentanții Ministerului Transporturilor, urmând a fi solicitată o primă întâlnire în acest scop, în perioada următoare. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 25 Februarie 2017
Stire din Economie : Viitorul marinarilor români se decide acum!
Sâmbătă, 11 Februarie 2017
Stire din Economie : Incidente și accidente pe mări și oceane
Pagina a fost generata in 0.436 secunde