Comvex a câștigat "războiul" cu ArcelorMittal Galați

542
Înalta Curte de Casație și Justiție a respins acțiunea firmei Expert Placement Services, prin care era împiedicată majorarea de capital de la Comvex. Cu ajutorul acesteia, ArcelorMittal încercase să preia pachetul ma-joritar de acțiuni al companiei de operare din portul Constanța. Decizia este irevocabilă și legitimează majora-rea de capital. În consecință, cota de acțiuni a lui Expert Placement Services s-a redus de la 36% la 28%.
Specialiștii susțin că ne aflăm în fața unei premiere, în sensul că prima tentativă de preluare ostilă de pe piața de capital din România a eșuat.
Verdictul justiției a dovedit că majorarea capitalului făcută la Comvex a fost corectă. Prin acțiunile ei Expert Placement Services n-a făcut decât să stopeze procesul investițional.
Trebuie amintit că investițiile realizate până în prezent la Comvex au făcut din ea cel mai eficient terminalul mineralier din bazinul Marii Negre și Mediterana de Est. În prezent, vitezele de descărcare a navelor sunt cu mult peste media europeană. Dacă în portul Rotterdam, rata de descărcare a minereurilor de pe nave este de 40.000 tone pe zi, la Comvex s-a ajuns la 70.000 tone pe zi.
Recent, descărcarea a 168.000 tone de minereu pentru ArcelorMittal Galați, de pe nava Raiju, s-a făcut în numai 2,4 zile, cu 1,24 zile mai repede decât anga-jamentul.
Recordul terminalului a fost atins la descărcarea navei Grand Ocean. Cele 146.000 tone de cărbune au fost descărcate cu o rată medie de 78.000 tone pe zi, cu mult peste media europeană.
Tentativa lui Arcelor Mittal de a utiliza portul Burgas s-a dovedit greșită. Pentru circa 520.000 tone tranzitate, costurile suplimentare au fost de peste 8 milioane de euro.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4142 secunde