CONAF invitată la prestigiosul Forum European Wachau

162
CONAF invitată la prestigiosul Forum European Wachau - cristinachiriac-1718634645.jpeg

Articole de la același autor

Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) este prima organizaţie patronală invitată la prestigiosul Forum European Wachau, prin intermediul Ambasadei României în Republica Austria, conform unui comunicat.
Evenimentul, care se va desfăşura între 20 şi 22 iunie 2024 la Abaţia Gottweig şi Campusul Krems, reprezintă o platformă esenţială pentru promovarea patrimoniului cultural european, cooperarea internaţională şi inovaţia antreprenorială. Cu tema "Rebooting Europe", ediţia a 28-a a forumului va reuni lideri din diverse domenii - afaceri, cultură, politică, mass-media şi diplomaţie - pentru a discuta şi a modela viitorul Europei, transmite Agerpres.


Potrivit sursei citate, participarea CONAF la acest forum este o dovadă clară a impactului şi influenţei pe care organizaţia patronală o are pe scena internaţională.


"Cred cu tărie într-un ecosistem antreprenorial echitabil, cu acces la finanţare, mentorat şi politici adaptate nevoilor specifice antreprenoarelor. Prin deblocarea potenţialului uriaş al femeilor antreprenor, vom conduce Europa peste linia de finish a unei prosperităţi durabile şi a echităţii sociale profunde. Femeile antreprenor, asemenea purtătorilor torţei olimpice, parcurg cu curaj şi determinare o cursă simbolică, aducând lumina progresului economic şi social într-o lume adesea dominată de prejudecăţi patriarhale. Acest moment reprezintă nu doar un pas înainte pentru CONAF, ci şi un tribut adus tuturor femeilor care, prin munca lor neobosită şi determinarea de neclintit, contribuie la construirea unui viitor european mai bun pentru noi toţi. Îmbunătăţirea egalităţii de gen ar putea genera aproximativ 10,5 milioane de locuri de muncă suplimentare în UE şi ar putea contribui la o creştere a PIB-ului european de până la 3,15 trilioane de euro până în 2050. Realitatea este incontestabilă: deşi femeile reprezintă aproape jumătate din forţa de muncă a Uniunii Europene (46,3%), reprezentarea lor în rolurile de conducere rămâne redusă (35,3%), iar procentul antreprenoarelor este şi mai mic (doar 31%). Această discrepanţă majoră nu este doar o problemă de gen şi în niciun caz o competiţie de merite între bărbaţi şi femei; este un potenţial vast neexploatat pentru creşterea economică europeană", a declarat preşedinta CONAF, Cristina Chiriac, citată în comunicat.


Manifestul delegaţiei CONAF la Wachau va fi "We Mean It: Empowering Women, Together We Can Shape the Future of Europe for a Better Tomorrow", iar participarea la acest forum reprezintă o oportunitate unică pentru a promova valorile şi realizările antreprenoriatului feminin din România pe scena europeană, pentru a stabili parteneriate strategice şi pentru a contribui la conturarea viitorului Europei, a subliniat sursa menţionată.


Confederaţia Naţională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) este cea mai puternică confederaţie din România care militează pentru eficientizarea dialogului cu autorităţile, conlucrarea pentru elaborarea de politici publice care să conducă la creştere economică sustenabilă şi sprijină antreprenorii, recunoscându-le meritele. CONAF reprezintă cea mai mare entitate de acest gen din România, o organizaţie care promovează şi susţine antreprenoriatul românesc şi a luat fiinţă ca urmare a necesităţii de a crea o cultură antreprenorială modernă, sustenabilă şi echitabilă, nu numai pentru antreprenoriatul feminin, ci şi pentru întregul mediu de business. CONAF are în componenţa sa 2 federaţii, 12 patronate, 20 asociaţii, 27 sucursale şi peste 5.500 de companii, peste 170.000 de angajaţi.


Printre proiectele CONAF se numără: "Pactul pentru Tineri", "Maratonul pentru Educaţie Antreprenorială" "DigitalUP" "Pactul pentru Muncă" - în parteneriat cu FPPG, "Pactul pentru Educaţie Antreprenorială" , "Romanian Venture Forum" seria de dialoguri deschise, "Turismul Românesc: Între impas şi oportunitate", ce au generat pe lângă ecourile în spaţiul public, decizii legislative schimbări pozitive de mentalităţi. Sute de speakeri şi mii de antreprenori au dezbătut în cele mai importante oraşe româneşti, cele mai stringente probleme, în scopul găsirii soluţiilor optime şi celor mai bune strategii de viitor.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Duminică, 15 Martie 2020
Stire din Social : CORONAVIRUS / Iată ce propune CONAF!
Pagina a fost generata in 0.5065 secunde