Astăzi

Confederațiile sindicale stabilesc calendarul acțiunilor de stradă

310
Astăzi, birourile executive ale federațiilor din BNS, Cartel Alfa, CNSLR - Frăția, CSDR și Confederația Meridian vor stabili calendarul acțiunilor protest. Reuniunea are loc la sala Rapsodia, din București, cu începere de la ora 15.
Mișcarea sindicală își scoate oamenii în stradă pentru a se opune intenției guvernului de a modifica Codul Muncii, fără să țină cont de punctul de vedere al partenerilor sociali.
Sindicatele acuză Executivul că modifică legislația muncii în sensul dorit exclusiv de Consiliul Investitorilor Străini și Camera de Comerț Româno - Americană.
Vineri, reprezentanții celor cinci confederații sindicale s-au retras de la negocierile cu premierul Emil Boc și ministrul Muncii, Ioan Botiș, considerând că este imposibil să se ajungă la vreo soluție pe calea dialogului.
Discuțiile s-au blocat din cauza pozițiilor opuse privind contractul colectiv de muncă unic la nivel național și contractele la nivel de ramură. Sindicatele acuză guvernul că dorește eliminarea din Codul Muncii a prevederilor legate de aceste contracte (articolele 236-247) și înlocuirea lor cu un singur articol, care face trimitere la legile speciale.
Confederațiile sindicale au solicitat cel puțin introducerea unor reguli generale care să reglementeze contractele colective, însă s-au lovit de un refuz categoric din partea negociatorilor guvernamentali.
În opinia părții sindicale, "acțiunile de stradă radicale au rămas singura opțiune pentru a bloca Guvernul Boc să adopte un proiect de Cod al Muncii ce afectează grav drepturile și libertățile lucrătorilor".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Luni, 21 Februarie 2011
Stire din Economie : Evaziune fiscală pe pâine
Pagina a fost generata in 1.3675 secunde