Consiliul Concurenței anchetează grupul Petrom

433
Consiliul Concurenței anchetează grupul Petrom - consiliulconcurentei05399600-1321440114.jpg

Articole recomandate

Consiliul Concurenței a emis un raport de investigație asupra companiei OMV Petrom pentru retragerea de pe piață a sortimentului de benzină Eco Premium.

"OMV Petrom a primit un raport de investigație de la Consiliul Concurenței cu privire la pretinsa încălcare a reglementărilor privind concurența, ca urmare a retragerii de pe piață a Eco Premium, benzină fără plumb aditivată cu substitut de plumb. Pretinsa încălcare privește o serie de actori importanți ai pieței de carburanți", a anunțat Mediafax.

Benzina Eco Premium reprezenta aproximativ 2% din piața românească de carburanți, iar decizia de retragere de la comercializare a fost bazată pe considerente economice și de mediu, "ținând cont în mod adecvat de interesele consumatorilor".

"OMV Petrom este de părere că această pretinsă încălcare este lipsită de temei și va lua toate măsurile necesare pentru a asigura o reprezentare corectă a faptelor relevante care să fie reflectate în decizia finală a Consiliului Concurenței", se arată în comunicat.

Benzina Eco Premium 95 a fost prezentă pe lista prețurilor de carburanți ai Petrom până în luna octombrie 2008. Compania comercializează acum patru sortimente de benzină și patru sortimente de motorină.

Cea mai mare sancțiune pe care compania o poate primi pentru acuzațiile care îi sunt aduse este amendarea cu 10% din cifra de afaceri.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 10 Noiembrie 2011
Stire din Economie : Benzina se va scumpi masiv
Joi, 27 Octombrie 2011
Stire din Economie : Benzina se ieftinește substanțial
Marţi, 18 Octombrie 2011
Stire din Economie : Benzina și motorina se scumpesc!
Miercuri, 12 Octombrie 2011
Stire din Economie : Benzina s-a scumpit din nou
Pagina a fost generata in 0.3046 secunde