Consiliul European dixit: munca în cercetarea științifică trebuie stimulată!

119
Consiliul European dixit: munca în cercetarea științifică trebuie stimulată! - consiliuleuropeandixitmuncaincer-1622565125.jpg

Articole de la același autor

Atractivitatea carierelor din cercetarea științifică trebuie să crească și trebuie asigurată circulația creierelor în spațiul european de cercetare. Este necesară dezvoltarea unei piețe interne a cercetării, care să ofere condiții-cadru îmbunătățite pentru carierele în cercetare, atât în mediul academic, cât și în afara acestuia. La aceste concluzii a ajuns Consiliul European, în urma unei analize pe această temă.

Organismul european solicită instituirea unor mecanisme de sprijinire a dezvoltării carierei și a serviciilor de consiliere pentru cercetători, pentru a combate tendința tot mai accentuată de precaritate a locurilor de muncă în mediul academic, de pierdere a talentelor și de reducere a siguranței locurilor de muncă în cercetarea științifică din multe țări.

Consiliul consideră că este important să se dezvolte un cadru european pentru carierele în cercetare, pentru a oferi oportunități mai mari de ocupare a forței de muncă și de dezvoltare a carierei, în special pentru cercetătorii tineri. Organismul european încurajează toate autoritățile publice și instituțiile private relevante, mediul academic și sectoarele de afaceri să ofere cercetătorilor, în special tinerilor oameni de știință, mijloacele de îmbunătățire a competențelor și a formării pe tot parcursul vieții, să stimuleze recrutarea și să faciliteze avansarea în carieră, promovând în același timp măsuri de reducere a precarității carierelor în cercetare.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Duminică, 21 Martie 2021
Stire din Economie : Premii europene pentru creativitate
Pagina a fost generata in 0.5768 secunde